loader
Foto

Sanda Vişan aduce seria documentară “Liverpool, în trei zile”

La TVR 2, în 14 ianuarie (de la ora 12.00), 21 ianuarie (de la ora 12.00) şi 29 ianuarie (de la 12.30)

 

Ediția din 14 ianuarie este disponibilă online pe TVR+.

Sâmbăta trecută, la TVR 2 ați putut urmări primul episod al seriei documentare realizate de Sanda Vişan: “Liverpool, în trei zile”. Pe parcursul a trei episoade difuzate săptămânal sunteţi invitaţi să descoperiţi un oraş de un farmec discret ce a fost vreme de secole poarta maritimă nu doar a Marii Britanii, ci a întregii Europe.

În primul episod, Sanda Vişan a făcut o trecere în revistă a trecutului metropolei britanice - din Evul Mediu până în era industrială care a făcut din oraşul de pe râul Mersey portul cel mai important al continentului. Istoria lui este rezultatul activităţilor intense din zona portuară, azi parte a patrimoniului UNESCO. Aşa că în acest episod vă puteţi delecta cu o “expediţie” inedită de explorare a vestitelor docuri - invadate astăzi de turişti.

Ediția din 21 ianuarie este disponibilă AICI.

Şi în cel de-al doilea episod - sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 12.00 - periplul prin Liverpool propus de Sanda Vişan are la bază faptele marcante ale trecutului. În istoria Marii Britanii, Liverpool a jucat un rol esenţial în cel De-al Doilea Război Mondial, deoarece de aici s-a desfăşurat celebra “Bătălie a Atlanticului de Nord” împotriva Germaniei naziste. Şi pentru că Liverpool este locul de naştere a grupului Beatles care s-a ridicat până la faima mondială şi a marcat generaţii,  din acest episod nu puteau lipsi detalii inedite legate de istoria grupului rock.

Cel de-al treilea episod al seriei “Liverpool, în trei zile” este programat duminică, 29 ianuarie, de la ora 12.30. Va fi o ediţie în care Sanda Vişan vă va arăta cum un oraş inteligent nu rămâne îngheţat în proiect, atunci când industria care i-a asigurat cândva măreţia s-a prăbuşit. Şi asta pentru că Liverpool, oraş maritim, s-a reinventat ajungând acum să constituie o importantă atracţie turistică a lumii.

Ediția din 29 ianuarie este disponibilă pe TVR+.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...