loader
Foto

Pregătiri de Paşti la Săvârşin - ediţie specială „Ora Regelui”, la TVR 1 | VIDEO

În Săptămâna Patimilor pentru ortodocşi, Familia Regală a oferit realizatorului Bogdan Şerban-Iancu un amplu interviu. L-am urmărit sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 14.30, la TVR 1, în ediţia specială, de Paşti, a emisiunii „Ora Regelui”.

 

Respectând distanțarea socială, dar și cu temeri uriașe pentru români și umanitate, Familia Regală a oferit un interviu amplu emisiunii „Ora Regelui”, în Săptămâna Patimilor pentru creștinii ortodocși.

Profitând de aplicațiile internetului, realizatorul Bogdan Șerban-Iancu a aflat de la Familia Regală a României cum sunt aceste momente trăite în izolare, în casa de la Săvârșin.

(w882)

(w500)

(w882)

Timp pierdut nu există. Majestatea Sa Margareta povestește despre soluțiile pe care le-a găsit pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutor, compatrioții nostri, dar și semenii din alte țări. Dar şi despre ambițioșii voluntari ai Crucii Roșii și ai Fundației Regale și despre gesturile lor aducătoare de speranță.

(w882)

În interviu, aflăm de la Majestatea Sa că s-au achiziționat, până în prezent, și s-au distribuit 10 aparate de testare rapidă Covid și 300 de kituri de testare, un milion de măști sanitare, mii de materiale de protecție precum mănuși, combinezoane, viziere, dezinfectanți, generatoare si monitoare.

(w882)

Din luna februarie, a fost implementată o campanie de informare și de prevenire pentru populație, care a continuat cu o campanie națională de strângere de fonduri. Este vorba despre „România salvează România”, campanie a Societății Naționale de Cruce Roșie, realizată cu sprijinul Televiziunii Române, în calitate de partener media principal. Prin intermediul acesteia, s-au colectat până acum aproximativ 5 milioane de euro.

(w882)

(w882)

Ajutorul Familiei Regale a României a trecut frontiera ţării. Atenția s-a îndreptat și spre alte țări afectate de pandemie. În Serbia, a trimis un tir cu produse de igienă. În zilele următoare, va pleca spre Bulgaria, la inițiativa unui partener din România, un tir cu produse de curațenie și de igienă personală. Tot cu sprijinul unei companii din țară, au fost direcționate fonduri către alte Societăți Naționale de Cruce Roșie din Europa Centrală și de Est: Polonia, Serbia, Croația, Slovenia, Ungaria, Lituania, Cehia și Slovacia. Majestatea Sa Margareta face un apel de suflet către toți românii pentru a nu-i uita pe frații din Basarabia și pentru a găsi mijloace de a-i ajuta și pe basarabeni.

(w882)

În perioada pandemiei, „Telefonul Vârstnicului”, linia de ajutor operată de Fundația Regală Margareta a României,  a înregistrat număr record de solicitări, dublând volumul interacțiunilor zilnice.

(w882)

Operatori specializați în asistență socială și psihologi răspund în fiecare zi, identificând problemele vârstnicilor și resursele disponibile pentru ei în comunitate. Sunt peste 400 de instituții și furnizori sociali publici sau privați care se implică pentru buna desfăşurare a lucrurilor în sprijinul vârstnicilor.

(w882)

(w882)

(w882)

O echipă de psihologi oferă zilnic consiliere și sprijin emoțional, iar voluntarii pregătiți de Fundație oferă alinare vârstnicilor afectați de singurătate. Cumpărături livrate acasă, sprijin material, servicii practice la domiciliu, informații utile, sprijin moral și consiliere psihologică rămân în topul motivelor pentru care seniorii au apelat în acestă perioadă la telefonul dedicat lor.

(w882)

(w882)

În Ajunul Paștelui, fundația împreună cu doi parteneri încearcă să aducă un zâmbet pe chipul frământat de griji al semenilor în vârstă. O rețea de restaurante va pregăti 200 de meniuri, iar o firmă de curierat le va livra în București, la domiciliul persoanelor aflate în situații dificile de viață.

(w882)

Cu atât mai mult acum, acești oameni sunt mai vulnerabili, singurătatea e mai apăsătoare, iar lipsurile provoacă mai mare suferință. Sărbătoarea Paștelui, a Învierii, a Renașterii, este pentru toți și o zi a speranței, în care un gest de compasiune pentru aproapele nostru devine pentru el rază de lumină.

(w882)

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...