loader
Foto

S-au anunțat modificări în sistemul de vot pentru Eurovision 2023

EBU a anunțat modificări majore în sistemul de vot al Eurovision Song Contest 2023. Spectatorii vor decide care sunt țările care vor ajunge în Marea Finală.

 

Detaliile au fost anunţate într-un comunicat de presă după ce noul format a fost aprobat de către Grupul de referință al Concursului. Voturile spectatorilor vor decide țările care se califică în semifinale.

Telespectatorii din țările neparticipante vor putea vota printr-o platformă online securizată folosind un card de credit din țara lor, iar voturile lor, odată adunate, vor fi convertite în puncte care vor avea aceeași pondere ca o țară participantă atât în ​​semifinale, cât și în marea finală. Juriile profesioniste ale industriei muzicale vor rămâne pentru Marea Finală. Voturile juriului vor fi combinate cu voturile publicului global pentru a decide rezultatul final.

Martin Österdahl, Executive Supervisor al Eurovision Song Contest, a declarat:

„De-a lungul istoriei sale, de 67 de ani, Eurovision Song Contest a evoluat constant pentru a rămâne relevant și interesant. Aceste schimbări recunosc imensa popularitate a spectacolului, oferind mai multă putere publicului celui mai mare eveniment muzical live din lume.

Prin implicarea juriilor de profesioniști în muzică în deciderea rezultatului final, toate melodiile din Marea Finală pot fi evaluate pe criterii cât mai largi. De asemenea, putem menține tradiția de a călători prin Europa și Australia pentru a aduna puncte și a asigura un vot palpitant, câștigătorul fiind dezvăluit abia la sfârșitul spectacolului”.

Publicul din toate țările participante va putea în continuare să voteze prin SMS, telefon sau prin aplicația Eurovision Song Contest.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Eurovision 2024: Au început repetițiile tehnice la Malmö

La Malmö Arena din Malmö, Suedia, joi, 18 aprilie au început repetițiile tehnice pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.

O producție de cinematecă, în 21 aprilie, la TVR Cultural: „Jurnalul unei cameriste” (1946), în regia lui Jean Renoir

Între 15 și 21 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească peliculele „Os de pește” (2021) și  „Jurnalul unei cameriste” ...

Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „Omul și timpul”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte le propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...