loader
Foto

Rowan Atkinson a fost detectivul Maigret, în seria difuzată miercurea, la TVR 1 | VIDEO

Pe 13 martie, de la ora 21:00,  TVR 1 ne-a propus să urmărim filmul polițist „Maigret în Montmartre”. Din serie au mai făcut parte: „Maigret întinde o capcană” (difuzat pe 21 februarie), „Maigret şi mortul” (28 februarie) şi „Maigret şi răspântia morţii” (6 martie).

 

.
Un bărbat sună disperat la poliţie, cerând să stea de vorbă cu inspectorul Maigret, căruia îi mărturiseşte că cineva îl urmăreşte şi încearcă să-l ucidă. Telefoanele încep să curgă, tot mai disperate. Fiecare, din alt punct al Parisului.

(w882) Maigret_Ep

În aceeaşi seară, bărbatul este găsit înjunghiat. Maigret, simţindu-se vinovat că nu-l salvase, porneşte înverşunat în căutarea criminalului, în cartierele rău-famate ale Parisului. Încercând să-i reconstituie identitatea, detectivul se va afunda, fără să ştie, în cele mai sinistre subterane ale crimei.

Purtând semnătura regizorului Jon East, filmul „Maigret şi mortul” (MAIGRET'S DEAD MAN – Regatul Unit, 2016), îi are în distribuţie pe Rowan Atkinson, Lucy Cohu şi Anamaria Marinca. Pentru a recrea atmosfera Parisului anilor '50, Jon East a filmat o mare parte a producţiei la Budapesta.

(w882) Maigret_Ep

După ce am urmărit la TVR 1, pe 21 februarie, primul film din seria Maigret, „Maigret întinde o capcană”, pe 28 februarie, de la ora 21.00, am văzut „Maigret şi mortul”.  Pe 6 martie, de la 21.00, TVR 1 a difuzat „Maigret şi răspântia morţii” (pe 6 martie). „Maigret în Montmartre” a fost programat pentru 13 martie.

(w882) Maigret_Ep

(w882)

Seria „Maigret” reprezintă ecranizări ale romanelor scrise de Georges Simenon (1903-1989), unul dintre cei mai cunoscuţi autori de literatură poliţistă. A scris peste 200 de romane, traduse în peste cincizeci de limbi, iar cărţile sale au fost vândute pînă în prezent în peste 850 de milioane de exemplare în întreaga lume.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Impactul legislației Uniunii Europene asupra cetățenilor români

Luni, 15 aprilie, de la ora 21, vă invităm pe TVR Internațional la o nouă ediție a emisiunii ”Avocatul dumneavoastră”.

Reporter Special: Credințe fără granițe | VIDEO

Reporter Special: Credințe fără granițe | VIDEO

publicat: Vineri, 12 Aprilie 2024

Mai mulţi tineri din Africa şi unul din Siria au ales să studieze teologia la Iaşi. Poveştile lor impresionante le puteţi descoperi în cadrul ...

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

publicat: Vineri, 12 Aprilie 2024

De multe ori, problemele locative îşi găsesc rezolvarea pe cale amiabilă, însă există şi situaţii când singura soluţie este Instanţa de ...