loader
Foto

„România neîmblânzită”, un documentar care a străbătut lumea în 2022

Duminică, 11 decembrie, de la ora 13:00, TVR 2 v-a invitat să fiţi martorii unui univers uimitor, cu imagini care îți taie respirația şi o solidă informație științifică despre floră și faună.

 

În România avem Carpaţii, unde se află unele dintre cele mai vechi păduri virgine din Europa, amintire a felului în care arăta continentul acum 3000 de ani. Unică este şi Delta Dunării, habitat esențial care adăposteşte o mare biodiversitate. Reverență în fața naturii, filmul documentar „România neîmblânzită”, în regia lui Thomas Barton-Humphreys, este o incursiune într-un univers fabulos. Dincolo de forfota oraşelor, există o viață naturală luxuriantă, unde milioane de plante şi animale dau un spectacol plin de măreţie, graţie, ferocitate, candoare și umor.

Cele 90 de minute petrecute în universul „României neîmblânzite”, în special în zona Munților Carpați și în Delta Dunării, au ajuns la publicul din toate colţurile lumii. Numai în 2022 documentarul a avut parte de 20 de proiecții internaționale (în țări precum Franța, Italia, Spania, Elveția, Cehia, Letonia, India, Coreea de Sud, Thailanda, Liban, Iordania etc.). Cele 20 de evenimente se adaugă altor aproximativ 100 derulate în intervalul 2018-2021.

Duminică, 11 decembrie, de la ora 13:00, TVR 2 v-a invitat să revedeți documentarul-premium despre miracolul naturii, supraviețuire şi mai ales despre ţara de dincolo de oraşele aglomerate. „România neîmblânzită” este o invitație la cunoaștere, un mod de a stimula interesul oamenilor pentru universul viu din jur. Un documentar care nu neglijează nici mamiferele, nici păsările, nici peștii, nici plantele, nici insectele, nici reptilele.

A fost premiat cu Trofeul de argint pentru „Luptă împotriva încălzirii climatice“ — Deauville Green Awards (Franţa, iunie 2019) și cu Marele premiu pentru „Cea mai bună muzică într-un film documentar“ — festivalul NaturVision (Germania, iulie 2019). Coloana sonoră a documentarului „România neîmblânzită” a mai primit premiul „Descoperirea anului“ pentru compozitoarea Nainita Desai din partea Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Muzică de Film (februarie 2020). Versiunea în limba română îl are ca narator pe marele actor Victor Rebengiuc.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...