Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.
Un show culinar despre tradiții și secrete ale bucătăriei din România și Republica Moldova, specifice fiecărei regiuni, dar și rețete definitorii altor țări.
„România… în bucate” este un proiect de promovare a tradițiilor românești și nu numai, o emisiune care reunește studiourile teritoriale ale Televiziunii Române.
Emisiune culinară care aduce publicului rețete și obiceiuri din toată țara, care ne dezvăluie secrete ale bucătăriei tradiționale și povești ale unor oameni extraordinari.
Rețete macedonene pregătite în comuna Urzicuța, Dolj: zeamă de varză cu praz și ciuști pârpăliți în jar, raci umpluți, tavce gravce (fasole în tavă la țest), pui pe pâine în țest, salată de vinete cu nuci, fasole cu cârnați in tavă la țest.
La TVR Craiova emisiunea este difuzată duminică de la ora 12.00.