Români care fac fapte bune și promovează valorile tradiționale

TVRi | Sâmbătă, 17 Iulie 2021
Joi, 22 iulie, de la ora 21:00, la „A doua Românie” i-am reîntâlnit pe românii care fac fapte bune și promovează valorile noastre tradiționale, spirituale și culturale.
Corina Dobre 22 octombrie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Echipa emisiunii vă propune să revedeți o ediție care aduce în atenție povești de viață ale unor oameni care au ales să își ajute semenii, nu doar prin rugăciune, ci şi prin fapte, oameni care „sfințesc locul” în comunitățile românești din străinătate în care trăiesc.

Maica Cleopatra Ştefănache este una dintre cele trei maici de la Mănăstirea din Godoncourt, Franţa. Este medic veterinar şi oferă ajutor, între altele, femeilor însărcinate aflate în dificultate şi familiilor acestora.

(w640)

Românii din Scoția se pot simți acasă în primul lăcaș de cult românesc, aflat la Dundee, acolo unde este paroh Părintele Andrei Dosoftei. Îl slujește pe Dumnezeu în Parohia care i-a fost încredințată, cu dragoste, nădejde şi credinţă, spre folosul credincioşilor.

(w640)

Părintele Teodor Tăbuş, tânărul paroh de la noua Biserica Ortodoxă Românească din Köln, vindecă suflete și organizează acțiuni caritabile pentru copiii din România. Este vicepreședinte al Asociației Tineretului Ortodox Român din Germania și a organizat, în ultimii ani, numeroase activități cu tinerii.

(w640)

Moderator: Corina Dobre

Jurnaliști: Virginia Ghiță, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia și Doru Ionescu

Producător: Liliana Văduva

TVR +
Canalul TVR YouTube