loader
Foto

ROCK la „România frumoasă”: The Troggs şi The Animals

Joi şi vineri, de la ora 19.00, la TVR 2 şi online pe TVR+

 

Andra Gavril şi Marius Constantinescu au pregătit două ediţii rock ale emisiunii „România frumoasă” (TVR 2) pentru acest sfârşit de săptămână. Joi, 13 iunie, de la ora 19.00, The Troggs vin în platoul emisiunii chiar înainte de concertul pe care îl vor susţine la Arenele Romane. Trupa The Animals, celălalt cap de afiş al Festivalului Rock în Parc, va fi prezentă în ediţia de vineri, 14 iunie (ora 19.00), a emisiunii „România frumoasă”, care este difuzată simultan şi online pe TVR+.

The Troggs sunt supranumiţi „pionieri ai punk-rock-ului britanic”, fiind una dintre cele mai influente trupe ale acestor genuri. Ei s-au făcut remarcaţi în anii ’60, atât pe piaţa muzicală britanică, cât şi pe cea americană. Câteva dintre piesele devenite celebre sunt „With a girl like you”, „Love is all around” şi „Wild thing” – pe care Jimi Hendrix a numit-o „imn naţional” şi după care a realizat un cover. Trupa The Troggs este formată în prezent din Chris Britton, Pete Lucas, Dave Maggs şi Chris Allen.

„House of the Rising Sun” şi „Don’t let me be misunderstood” sunt câteva dintre piesele memorabile ale celor de la The Animals, o trupă care face parte din fenomenul cunoscut sub numele de „british invasion”, perioadă în care s-au remarcat The Beatles, The Who şi The Rolling Stones. Grupul s-a format în 1962 în Newcastle-upon-Tyne (Marea Britanie), iar din 2005 activează sub numele de „The Animals and Friends”. În 1994 trupa The Animals a fost inclusă în „Rock and Roll Hall of Fame”. Din formula actuală fac parte doi dintre membrii originari ai trupei.

The Troggs concertează la Arenele Romane în 13 iunie, de la ora 22.00, iar The Animals vor urca pe scenă în 14 iunie, la ora 22.30, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Rock în Parc (acces liber). TVR 2 este coproducător al Festivalului Internaţional Rock în Parc.

Despre „România frumoasă”

„România frumoasă” este un magazin de arte şi industrii care prezintă telespectatorilor în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19.00, informaţii din actualitatea culturală. Moderatorii emisiunii – Andra Gavril şi Marius Constantinescu discută ÎN DIRECT cu invitaţii din studio cele mai interesante subiecte şi evenimente din artă plastică, arhitectură, film, teatru, dans, muzică, literatură, dar şi lifestyle, design sau modă.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...