loader
Foto

Galerie foto

Revoluţia digitală în agricultura românească

Noul val de tehnologie în agribusiness sau digitalizarea agriculturii a fost tema principală a Food Intel Forum, ediţia a V-a, un eveniment care a avut loc la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Ediția s-a difuzat pe 19.07, ora 21.00.

 

Au fost discuţii despre beneficiile tehnologilor inovative şi despre impactul asupra forţei de muncă în acest domeniu secătuit de plecările românilor la muncă în străinătate.

Echipa Investiţi în România! a fost prezentă la manifestare şi aduce în această ediţie câteva teme de interes pentru românii de pretutindeni, cei care privesc spre ţară cu gândul de a se reîntoarce într-o afacere în zona rurală sau ca angajaţi într-un sector cu perspective de dezvoltare.

(w882) Carmen Avr

Cristina LEORENŢ, moderator şi realizator, a discutat cu Carmen AVRAM, membru al Parlamentului European, Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală, despre revoluţia digitală în agricultura românească şi impactul noilor tehnologii asupra fermierilor români, despre securitate alimentară şi mai ales cum putem creşte numărul produselor româneşti pe rafturile din ţară şi exporta mai puţină materie primă. De asemenea, au fost prezentate oportunităţile pe care le oferă Uniunea Europeană pentru tinerii fermieri şi despre şansele pe care le avem ca anumite prevederi în domeniul agriculturii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie renegociate.

(w882) George Sca

Cum putem beneficia la maximum de fondurile europene pentru tehnologii moderne în producţie şi ce măsuri ar trebui adoptate pentru a diminua riscurile implementării acestora la nivelul forţei de muncă? Care este politica de securitate a ţării privind siguranţa alimentară, în perspectiva unei crize economice? Este posibilă digitalizarea activităţii în administraţiile centrale şi locale din România, până în anul 2027? Ne-a spus George SCARLAT, preşedintele Comisiei pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Dezvoltare Rurală din Senatul României.

(w882) Alina Toma

Tot în această ediţie, Alina TOMA, preşedinte-director general al Fondului de Garantare a Creditului Rural a vorbit despre garanțiile acordate în cadrul subprogramului AGRO IMM INVEST şi în programul RURAL INVEST şi ce rezultate au fost obţinute până acum, care este deschiderea fermierilor pentru aceste produse, dar şi despre noi tipuri de business-uri în zona agriculturii verzi, ale căror credite le garantează FGCR.

Invitaţi:

  • CARMEN AVRAM – eurodeputat, membru Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală, Parlamentul European
  • GEORGE SCARLAT – preşedinte Comisia pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Dezvoltare Rurală, Senatul României
  • ALINA TOMA – preşedinte-director general Fondul de Garantare a Creditului Rural

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...