Remix: folk-rock alternativ

TVR3 | Marţi, 05 Noiembrie 2019
Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, la TVR 3, de la ora 22:00, urmăriţi un „Remix” folk-rock alternativ cu Zmei 3, Corbu și Dan Chebac.

Fondat încă din 2011, la Berlin, de chitaristul Mihai Victor Iliescu, grupul indie-pop-jazz Zmei 3 a ieșit pieptiș în ultimii ani din underground, concertând în Europa. Ceilalți doi membri consacrați sunt solista Paula Țurcaș (fostă soprană) și vibrafonistul Oli Bott, cel de la care pleacă temele majorității compozițiilor, finisate de cei doi români.

 

(w640)

(w640)

Cu un disc de debut apărut în 2016, numit - ca și stilul autodeclarat al trupei - „Rough Romanian Soul”, înregistrat live undeva în Munții Carpați, formația a avut cele mai multe și importante concerte în 2019, culminând cu festivalul „Electric Castle” și un turneu german. La unul dintre concertele bucureștene, trupa a fost filmată de echipa „Remix”... atenție la următorul disc!

Întâlnit pe scenele rock de ani buni de zile, în postura de violonist, Sergiu Corbu Boldor are o experiență semnificativă de colaborări cu muzicieni de gen importanți, de la Phoenix la Dirty Shirt și Ad-Hoc. Reportajul „Remix” îl aduce în prim-plan cu propriu-i proiect, cu geometrie variabilă și concerte tematice interesante și bine promovate. Cine s-ar fi așteptat la fostul elev la vioară, dat afară din școala de muzică din Zalău?

(w640)

(w640)

 

Plecat în Germania în anii 80, după o scurtă dar explozivă carieră alături de pionierii folkului românesc, inclusiv în Cenaclul „Flacăra”, Dan Chebac a revenit în țară în iunie 2017. Stabilit în Italia, fără a mai avea lagătură cu scenele, cantautorul se întorsese la vechile compoziții (pentru un... „cântec de lebădă”) susținut de un important muzician pop-rock din peninsulă, Gianluca D Alessio.

 

(w640)

(w640)

Fix după doi ani, Dan a făcut încă un pas important – lansarea unui CD, pe parcursul câtorva vizite românești... cu cântec! O promovare neașteptată a venit de la Radio Guerrilla, care a difuzat în „heavy rotation” un remix după 45 de ani, realizat de Robert Petre aka DJ Ufe (cu două citate la temă din Constantin Noica), difuzat din plin și datorită mesajului actual al versurilor melodiei „Celor ce nu iubesc arta”.

Credite foto: facebook, arhive personale

Producător: Doru Ionescu

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube