Reîntâlniri delicioase cu "Politică și delicatețuri"

TVR.RO | Luni, 02 Septembrie 2019
Idei culinare la început de toamnă puteți primi de la Mircea Dinescu și invitații săi: la TVR HD se redifuzează de la ora 15.00, în perioada 2-5 septembrie, câteva ediții bune de pus la colecție.
Pui tiganesc

Rețeta “iepure pitulat printre legume” deschide săptămâna și meniul din bucătăria lui Mircea Dinescu.

(w640) Iepure Dub

Luni, 2 septembrie, vă invităm să revedeți ediția în care invitat a fost actorul Andrei Duban.

Marți, 3 septembrie, este programată reîntâlnirea cu dr. Radu Zamfir. În domeniul gastronomiei, chirurgul îşi recunoaşte limitele. Se declară specialist în grătare, aşa că, în bucătăria poetului, doctorul doar a asistat la prepararea unui pui umplut cu castraveciori murați, pe pat de linte - o rețetă inventată pe loc de Mircea Dinescu.

(w640) Linte pui

Medicul a mâncat cu poftă din puiul cu pricina, apoi a povestit despre familia sa și despre hobby-uri - motociclism și scuba diving.

(w640) Radu Zamfi

Actriței Anca Sigartău nu îi prea place să petreacă timp în bucătărie, dar nu s-a dat în lături să ajute gazda emisiunii, la prepararea unui pui…țigănesc.

(w640) Anca Sigar

Pentru că nu există doar mușchi țigănesc, ci și pui țigănesc, o rețetă rapidă și foarte gustoasă, pe care Mircea Dinescu a învățat-o de la un prieten. Puiul trebuie bătut bine cu ciocanul de șnitele, până devine plat, înainte de a fi pus, în untură de gâscă și ulei, în tigaia încinsă.

(w640) Pui Anca

Revedeți prepararea acestui fel și urmăriți dialogul celor doi miercuri, 4 septembrie, de la ora 15.00.

(w640) AS la masa

Joi, 5 septembrie, invitatul ediției în reluare este Magitot, pe numele său Marius Drăguș. Românii l-au îndrăgit de la apariţiile sale în show-urile de televiziune, iar maestrul bucătar i-a propus în meniu un colier de friptură cu legume: dintr-un mușchiuleț de porc tras în tigaie, alături de câteva legume, Dinescu face un colier.

(w640) Magitot

Pe post de șnur, foloseşte un sparanghel, iar mărgelele sunt bucăți de carne, dovlecel și ardei, totul stropit cu zeamă de portocale.

(w640) Colier mag

În cramă, îi așteaptă lăutarul Gogu Iancu și taraful său; farfuriile și mâncarea dispar prin magie de pe masă, iar în locul lor apar cărți de joc, zaruri, sfori cu care magicianul îl uimește pe poet.

(w640) Magitot

***

Rețetele din emisiunea  "Politică și delicatețuri" pot fi accesate aici.

Edițiile difuzate pe TVR 1 din octombrie 2018 până în iunie 2019 pot fi urmărite pe TVR+ aici.

TVR +
Canalul TVR YouTube