Drama istorică ”Regii blestemați” la TVR1: ”Crinul și Leul” | VIDEO

TVR1 | Marţi, 26 Iulie 2022
Miercuri, 27 iulie, de la 21:00,  este programată ultima parte din drama istorică „Regii blestemaţi” (Les Rois Maudits - Franţa, Italia, România - 2005), miniserie în cinci părţi după romanul cu acelaşi nume de Maurice Druon.

Regia este semnată de Josee Dayan, iar din distribuţie fac parte Jeanne Moreau, Philippe Torreton, Gerard Depardieu, Ana Caterina Morariu.

(w640)

(w640)

În prima parte, „Regele de fier”, ne poartă la începutul anilor 1300, când visteria Franţei este goală. Regele Filip cel Frumos decide: singura soluţie este preluarea averilor cavalerilor templieri. De aceea, cu ajutorul sfetnicului regal, se ţes în jurul marelui maestru Jacques de Molay intrigi, minciuni şi acuzaţii.

(w640)

(w640)

Conducătorii cavalerilor sunt condamnaţi la moarte prin ardere pe rug. Pradă flăcărilor, ei blesteamă regii. După moartea lor, istoria Franţei cunoaşte una dintre cele mai dramatice perioade: jumătate de secol de intrigi politice, de crime, de trădări, de războaie şi foamete, care au culminat cu Războiul de 100 de Ani.

TVR +
Canalul TVR YouTube