loader
Foto

Masa de sărbători: Friptură de porc în crustă de miere cu muştar

RECOMANDARI

Propunerea noastră de astăzi, pentru mesele îmbelșugate din perioada ce va urma, este o rețetă de friptură de porc într-o crustă colorată, cu miere și muștar.

 

Timp de preparare: 100 de minute

Porții: 8

Ingrediente:

1,5 - 2 kg carne de porc (mușchi, cotlet)
3 linguri muștar
3 lingurițe miere
3 linguri ulei de măsline
10-12 căței de usturoi
1 ceașcă pastă de roșii
Sare
Amestecuri de condimente:
Busuioc, coriandru, piper măcinat
Chimen, semințe susan

Ce mai trebuie?
Vas termorezistent
Folie de aluminiu

Recomandare:
Sosul obținut de la friptură poate fi refolosit - de exemplu la coacerea sau prăjirea de cartofi pentru garnitură.

Mod de preparare:

  1. Înțepi din loc în loc, simetric, carnea spălată și uscată, apoi o sărezi, masând ușor fibra.
  2. Cureți și pisezi cu sare usturoiul, apoi adaugi uleiul de măsline. Mujdeiul rezultat îl pui peste muștar.
  3. În aceeași emulsie de usturoi și muștar adaugi mierea, condimentele, pasta de roșii și omogenizezi.
  4. Treci carnea prin acest amestec, astfel încât emulsia să acopere toate părțile. Introduci carnea într-o pungă legată apoi la capăt și o ții în frigider cel puțin 1h (1h - 3h).
  5. Chimenul, semințele de susan ori alte condimente boabe, după preferință, le pui pe o bucată de folie de aluminiu. Scoți carnea de la frigider și din pungă, o înfășori strâns în folie, astfel încât boabele să se lipească de carne și să fie deasupra.
  6. Pui carnea într-un vas termorezistent și introduci la cuptor la foc mic, pentru cca 1 h. Scoți folia cu 10-15 minute înainte de a fi gata și întorci carnea pe o parte și pe  alta, pentru a se rumeni.
  7. O porționezi după ce o lași să se răcească un pic. Poftă bună!

Credit foto: Elena Hramova/ Shutterstock

 
Fascinantul Orient, luat la pas de Marina Almăşan în ultima ediţie „Hai-Hui... cu Marina”

De la ruinele Efesului până la bazarul cu de toate, ne plimbăm pe 2 iulie, de la ora 20.05, alături de Marina Almăşan. Vedem „Hai-Hui... cu ...

Pe urmele lui David Popovici. 24 de tineri înotători români luptă pentru medalii la Campionatul European. În direct la TVR Sport!

De marţi, 1 iulie, în exclusivitate la TVR Sport, telespectatorii pot urmări, începând cu ora 10.30, calificările, iar de la 19.30, finalele ...

84 de ani de la Pogromul de la Iași: Nu pot să nu văd aievea cum tatăl meu, însângerat și scrâșnind de durere, m-a îmbrâncit și mi-a răcnit: «Fugi! Nu uita!»

„84 de ani au trecut de la acea duminică neagră. Timpul poate estompa amintirile, poate îmblânzi percepția asupra trecutului, dar păstrarea vie a ...