loader
Foto

Masa de sărbători: Friptură de porc în crustă de miere cu muştar

RECOMANDARI

Propunerea noastră de astăzi, pentru mesele îmbelșugate din perioada ce va urma, este o rețetă de friptură de porc într-o crustă colorată, cu miere și muștar.

 

Timp de preparare: 100 de minute

Porții: 8

Ingrediente:

1,5 - 2 kg carne de porc (mușchi, cotlet)
3 linguri muștar
3 lingurițe miere
3 linguri ulei de măsline
10-12 căței de usturoi
1 ceașcă pastă de roșii
Sare
Amestecuri de condimente:
Busuioc, coriandru, piper măcinat
Chimen, semințe susan

Ce mai trebuie?
Vas termorezistent
Folie de aluminiu

Recomandare:
Sosul obținut de la friptură poate fi refolosit - de exemplu la coacerea sau prăjirea de cartofi pentru garnitură.

Mod de preparare:

  1. Înțepi din loc în loc, simetric, carnea spălată și uscată, apoi o sărezi, masând ușor fibra.
  2. Cureți și pisezi cu sare usturoiul, apoi adaugi uleiul de măsline. Mujdeiul rezultat îl pui peste muștar.
  3. În aceeași emulsie de usturoi și muștar adaugi mierea, condimentele, pasta de roșii și omogenizezi.
  4. Treci carnea prin acest amestec, astfel încât emulsia să acopere toate părțile. Introduci carnea într-o pungă legată apoi la capăt și o ții în frigider cel puțin 1h (1h - 3h).
  5. Chimenul, semințele de susan ori alte condimente boabe, după preferință, le pui pe o bucată de folie de aluminiu. Scoți carnea de la frigider și din pungă, o înfășori strâns în folie, astfel încât boabele să se lipească de carne și să fie deasupra.
  6. Pui carnea într-un vas termorezistent și introduci la cuptor la foc mic, pentru cca 1 h. Scoți folia cu 10-15 minute înainte de a fi gata și întorci carnea pe o parte și pe  alta, pentru a se rumeni.
  7. O porționezi după ce o lași să se răcească un pic. Poftă bună!

Credit foto: Elena Hramova/ Shutterstock

Logo

 

În periplul său cultural, echipa emisiunii "Bucuria credinței" a poposit la Complexul Astronomic din Baia Mare, un important reper științific și ...

Taxe și impozite mai mari în 2026

Începând cu 1 ianuarie 2026, românii vor simți o presiune fiscală semnificativă asupra bugetului personal. Pe lângă reducerile de cheltuieli ...

În Viscri, frumusețea nu e doar de privit, e de simțit. Cu „Exclusiv în România”, din nou la Viscri

Pe 23 noiembrie, pășim cu sufletul deschis prin satul fără de pereche, un loc care pare desprins dintr-o poveste veche, așezat între dealuri ...

CM de fotbal: România va disputa barajul, după 7-1 cu San Marino

Tricolorii au încheiat faza grupelor de calificare cu o victorie zdrobitoare, dar nu fără emoții, la doar trei zile după eșecul dureros din Bosnia.

Prezentatoarea „Orei de Ştiri”, Teodora Antonescu: „La Ştiri, nimic nu seamănă cu ziua de ieri”

A copilărit printre camere de filmat și vocile grave din studiourile TVR, iar agitația redacțiilor i-a devenit familiară Teodorei Antonescu încă ...

Umor, folclor şi poezie la „Drag de România mea!”

Sezonul 15 al emisiunii “Drag de România mea!” continuă duminică, 23 noiembrie, cu nume de referință, cu amintiri, imagini de ieri şi de azi, ...

Banii, azi: De ce ne este greu să ne gestionăm bugetul

Finanțele personale rămân un subiect sensibil și adesea generator de confuzie pentru o mare parte dintre români.

În căutarea Nevăzutului - Pavel Șușară la „Convorbiri Spirituale”

„Istoria trăiește prin inerții așa cum trăiește și prin rupturi, prin schimbări”, spune criticul şi istoricul de artă Pavel Șușară, în ediția ...

Box, hochei, volei, bob şi polo, săptămâna aceasta în direct la TVR SPORT

În perioada 17–23 noiembrie, TVR SPORT aduce o varietate impresionantă de competiţii live — de la sporturi de iarnă la confruntări în sală și ...

Marile Pelerinaje Creștine Europene (II)

Oriunde te duci, pe tine te cauți. Când te bucuri de ce-ai găsit undeva, se bucură de fapt sufletul tău că a mai dat de o oglindă. Și pe un drum, ...

Patriotism și ambiția datoriei împlinite. O nouă ediţie „Ora Regelui”, la TVR 1

Sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 13.00, la „Ora Regelui”, străbatem țara împreună cu purtătorii Ștafetei Veteranilor Invictus, însoțim Familia ...

La pas prin oraşul coridei, miercuri, la „Hai-Hui... cu Marina”

Echipa Marina Almăşan – Cătălin Soci ne invită la plimbare prin romantica Valencia – oraş spaniol pe malul Mediteranei. Ciocnim o cupă de ...

Obiectiv şi subiectiv în forma sportivă

Starea optimă, vitală în sportul de performanță, este rezultatul unei interacțiuni permanente între două mari categorii de factori: cei ...

Urmărim o nouă ediție "Cap Compas", sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 17:30, la TVR 2.

De la microfonul stadionului la scena teatrului – povestea lui Tudor Furdui

Deşi şi-a petrecut copilăria în culisele scenelor, cu un tată actor şi o mamă balerină, Tudor Furdui a preferat o altă carieră. Teama de ...