loader
Foto

Executările silite, între legal şi ilegal

RECOMANDARI

Ce este poprirea veniturilor, cum se înfiinţează şi cât este voie să se oprească din salariu? Care sunt excepţiile şi ce venituri nu pot fi poprite? Când este abuzivă această formă de executare silită şi cine o poate pune în aplicare? În situaţia în care din diferite motive ajungeţi într-o procedură de executare silită, este bine să ştiţi cum să procedaţi şi ce soluţii legale aveţi în ajutor. Detalii, în ediţia de luni, 18 noiembrie, a emisiunii ,,Oamenii și legea”.

 

De la ora 13:00, invitata Mihaelei OLARU a fost Alina MUȘAT, avocat.

(w882) Oamenii si

Potrivit legii, executarea silită nu se poate face decât în cazul creanțelor certe, lichide şi exigibile, adică: existența lor este dovedită prin titlul executoriu; obiectele lor sunt determinate sau titlul executoriu permite stabilirea lor; obligaţia debitorului a ajuns la termenul scadent sau debitorul nu are beneficiul termenului de plată.

(w882) oamenii si

Conform legii, dacă adresa de poprire pe salariu a fost trimisă angajatorului dumneavoastră, atunci acesta se va numi terţ poprit şi va fi obligat să vireze sumele de bani, respectiv 1/2 sau 1/3 din salariu, către executor. Dacă înfiinţarea popririi pe salariu se face la bancă, atunci banca va avea calitatea de terţ poprit. În această situaţie, nu veţi putea retrage bani de la bancomat, ci doar de la casieria băncii.

(w882) oamenii si

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882) oamenii si

***

Moderator av. Mihaela OLARU

Echipa redacţională Raluca AMZĂR, Liliana VĂDUVA

Producător Mihaela GRECU

Credit foto: Arhiva emisiunii „Oamenii şi legea” - Raluca AMZĂR

 

 
„Schimbarea nu se face o dată la patru ani, ci constant. Zilnic”. Moldoveanca decorată de Regina Elisabeta a II-a, duminică, la „Brilliant”

Victoria Dunford, distinsă cu medalia British Empire pentru sprijinul persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, este invitata Loredanei ...

Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Noul Suveran Pontif al Bisericii Catolice, Papa Leon al XIV-lea

Președinția României, Guvernul și Patriarhia Română au transmis mesaje de felicitare după anunțarea noului Suveran Pontif al Bisericii Catolice, ...