Răzbunarea lui Jacquou, la TVR1 | VIDEO

TVR.RO | Luni, 01 August 2022
Miercuri, 3 august, de la 21.00, la TVR1,​ vedem un film de aventuri, bazat pe romanul istoric al scriitorului Eugene Le Roy: „Răzbunarea lui Jacquou (JACQUOU LE CROQUANT - Franţa, 2007)”.

În Franţa începutului de secol XIX, micul Jacquou, copil de ţărani, rămâne orfan după ce ambii săi părinţi îşi pierd viaţa în urma unor nedreptăţi comise de contele de Nansac.

Crescut şi educat de preotul Bonal, Jacquou se transformă într-un tânăr puternic şi curajos.

În timp, dorinţa lui de răzbunare se împleteşte cu nevoia de a lupta, alături de alţi nedreptăţiţi ai sorţii, pentru cauza săracilor asupriţi de nobili.

Regia Laurent Boutonnat; Cu: Gaspar Ulliel, Leo Legrand, Marie-Josee Croze, Tcheky Karyo.

Născut în noiembrie 1995, Leo Legrand avea 12 ani în momentul lansării filmului în care el interpretează rolul micului Jacquou. La acea vârstă, tânărul cu ochi verzi avea deja experienţa expunerii media, după ce cu câţiva ani înainte lucrase în publicitate, iar în 2005 apăruse într-un scurtmetraj de Julien Salle. Rolul copilului Jacquou din "Răzbunarea lui Jacquou” a fost cel de-al doilea proiect cinematografic, dar primul care a atras cu adevărat atenţia publicului şi a profesioniştilor din industria filmului.

TVR +
Canalul TVR YouTube