loader
Foto

„Puterea speranţei”, un serial de război bazat pe întâmplări reale, la TVR 2

Serialul de epocă „Puterea speranţei' („Mercy Street”) revine la TVR 2 începând cu 15 aprilie, de la ora 23.00. Bazată pe întâmplări reale, producția redă credibil culoarea locală din timpul Războiului Civil American.

 

Acţiunea are loc în 1862, în timpul Războiului Civil American, iar în prim-plan se află două infirmiere aflate în tabere opuse ale conflictului: Mary Phinney (Mary Elizabeth Winstead), o văduvă aboliţionistă din Noua Anglie, şi Emma Green (Hannah James), fiica unei familii bogate care sprijină Confederaţia Sudică.

Acestea se întâlnesc pe holurile spitalului Mansion House din orăşelul Alexandria, statul Virginia, iar alături de chirurgul Jed Foster (Josh Radnor), îngrijesc răniţii de pe frontul de luptă. Destinele infirmierelor şi ale doctorului sunt afectate de întâlnirea cu soldaţii, civilii sau sclavii fugari care populează oraşul. Serialul realizat de Lisa Quijano Wolfinger şi David Zabel ilustrează impactul conflictului atât pe linia frontului, cât şi în existenţa de zi cu zi a americanilor obişnuiţi.

(w882)

Serialul american Puterea speranței a fost lansat în anul 2016, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune PBS pe 14 ianuarie 2017, iar ultimul pe 5 martie 2017. Serialul american numără un total de două sezoane, cu un număr de 12 de episoade, conform informațiilor publicate pe platformele Wikipedia și IMDb.

Încadrat în genurile dramă și istoric, din distribuția serialului fac parte, printre alții, actorii americani McKinley Belcher, Suzanne Bertish, Norbert Leo Butz, L. Scott Caldwell, Jack Falahee, Peter Gerety, Shalita Grant, Hannah James, Brad Koed, Luke Macfarlane, Cameron Monaghan dar şi titratul actor Gary Cole, în rolul lui James Green.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...