Rapsodia Română, de G. Enescu, în concertul de la Palatul Schönbrunn

TVR2 | Luni, 28 Noiembrie 2022
De ziua Sfântului Andrei, de la ora 10:00, telespectatorii TVR 2 pot urmări un concert de la Palatul Schönbrunn.

Se apropie cu paşi repezi două sărbători de suflet ale românilor: 30 noiembrie, ziua apostolului ocrotitor al României, Sfântul Andrei și Ziua Naţională a României.

De ziua Sfântului Andrei, de la ora 10:00, concert de la Palatul Schönbrunn. În atmosfera unică a grădinilor Palatului Schönbrunn, Filarmonica din Viena și-a desfăsurat concertul anual „Noapte de vară la Palatul Schönbrunn”, un eveniment în aer liber drag publicului din toată lumea. Orchestra este dirijată de muzicianul Andris Nelsons, iar solistul evenimentului este violoncelistul Gautier Capucon.

Filarmonica din Viena demonstrează an de an că, pe lângă concertele serioase din stagiune, ştie să se distreze ca nicio altă orchestră din lume, fie în sala Musikverein din Viena (unde are loc Concertul de Anul Nou), fie în aer liber, în impresionanta grădină a Palatului Schönbrunn (Sommernachtskonzert), declarată patrimoniu mondial UNESCO. Podiumul destinat orchestrei şi zona rezervată publicului sunt stabilite în mijlocul unui parc baroc şi înconjurate de decorul impresionat al palatului Schönbrunn şi al clădirii Gloriette, de unde poate fi admirată Viena.

Concertul de anul acesta este și mai atrăgător pentru publicul din România întrucât Filarmonica din Viena are în program „Rapsodia română nr. 1”, de George Enescu.

(w640)

În program:

Ludwig van Beethoven - Uvertura Leonore Nr. 3, op. 72

Mykola Lysenko - Rămas bun, vals în do minor din ciclul „Album pentru vara anului 1901“, op. 39/1 Aranjament orchestral: Olexii Bazhenov

Arturs Maskats - Tango pentru orchestră simfonică

Camille Saint-Saëns - Concert pentru violoncel și orchestră nr 1 în la minor, op. 33

Myroslav Skoryk - Melodie (versiunea pentru violoncel și orchestră)

Gioacchino Rossini - Uvertura operei Coțofana hoață

Georges Enescu - Rapsondia Română nr. 1, în La major, op. 11/1

Bedřich Smetana - Uvertura operei Mireasa vândută

Antonin Dvorák - Dans slav în mi minor, op. 72/2

Johann Strauss - Fiul. - Sânge vienez, vals Viennes Blood, Waltz, op. 354.

***

Credit foto: Julia Wesely şi Julius Silver

TVR +
Canalul TVR YouTube