loader
Foto

Radu Ştefan Bănică: „În lumea mea, eram de mult vedeta familiei!”

Matilda Pascal Cojocăriţa, Elena Gheorghe şi Radu Ştefan Bănică analizează prestaţia micilor artişti şi în cel de-al doilea sezon „Vedeta familiei”, care a început la TVR 1 din 18 martie.

 

Iubeşte scena de mic, se pregăteşte intens pentru a-şi termina studiile de actorie, dar deja apare în spectacole pe scenele teatrelor în musical-uri sau spectacole de teatru, în emisiuni de televiziune. Îşi doreşte şi un drum în muzică. Radu Ştefan Bănică mai e preocupat de modă sau fotografie, de asemenea, domenii artistice, dar merge şi pe calea antreprenoriatului, fiind proprietarul unei cafenele din Bucureşti. Tot în lumina reflectoarelor e şi în postura de jurat în emisiunea de televiziune „Vedeta familiei” de la TVR 1, show care caută să descopere copiii cei mai talentaţi în domeniul muzical.

„Până la 7 ani, cam aşa, nu aveam nicio ruşine sau frică, deci pot spune cu încredere că aş fi venit să fac show. În lumea mea, eram de mult vedeta familiei!”, povesteşte râzând Radu. În prezent, însă, la cei 21 de ani ai săi, părerea lui despre statutul de vedetă s-a schimbat: „Consider că mai trebuie să treacă timp până să ajung vedetă, dar dacă ar fi să menţionez un moment care mi-a confirmat începutul carierei este atunci când oamenii mă recunosc sau vor să facă poze cu mine”.

În 2022, TVR 1 a lansat „Vedeta familiei”, un talent-show în care protagonişti sunt copii între 5 şi 11 ani care vin să arate tuturor că talentul se moşteneşte. Matilda Pascal Cojocăriţa, Elena Gheorghe şi Radu Ştefan Bănică analizează prestaţia micilor artişti şi în cel de-al doilea sezon „Vedeta familiei”, care a început la TVR 1 din 18 martie. În fiecare sâmbătă dimineaţă, de la ora 9.30 (şi în reluare vinerea, de la 22.30), ei apar în luminile reflectoarelor introduşi în scenă de Florina Constantinescu şi Laurenţiu Niculescu.

(w882)

Timp de o oră şi jumătate, în fiecare ediţie, trei concurenţi participă la trei probe complexe, în care trebuie să impresioneze prin vocea lor: o probă care îi ajută pe cei mici să se acomodeze mai uşor cu atmosfera concursului, ce presupune interpretarea unei piese alături de un membru al familiei, o probă în care tinerii artişti sunt pe cont propriu pe scena emisiunii, cântând o melodie la alegere, respectiv o probă ce îi provoacă să ne arate că pot face faţă cu succes şi unei melodii care îi scoate din zona de confort.

Întrebat ce îi place cel mai mult la rolul de jurat la „Vedeta familiei”, dar şi ce e cel mai greu în această poziţie, Radu Bănică răspunde: „Din experienţă ştiu cum este să stai în faţa unui public, juriu sau a camerei de filmat, iar copiii noştri fac asta pentru prima oară, probabil. Ca jurat, datoria mea este să îi îndrum spre ce consider eu că este bine pentru ei şi să îi încurajez, unde este cazul. Este o poziție grea, mai ales pentru că lucrăm cu pici. E cel mai important să încurajezi copilul în ceea ce își dorește şi poate, dar, în același timp, trebuie să fim şi realiști”, punctează el.

Dacă acest show de televiziune ar fi fost în desfăşurare când era el mic, cu siguranţă ar fi participat. Iar din repertoriul cu care crede că ar fi impresionat juriul şi publicul la „Vedeta familiei”, sigur ar fi făcut parte hiturile Disney, „poate ceva din Pisicile aristocrate. Iar la proba de duet, nu sunt sigur dacă ar fi participat cineva din familie... Curajul era la mine!”, adaugă Radu.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...