loader
Foto

Programele TVR, recepţionate digital terestru în sud-estul ţării prin releul Coştila

Programele televiziunii publice pot fi recepţionate în regim digital terestru şi de românii din sud-estul ţării, începând din 13 octombrie.

 

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii a pus în funcţiune releul de la Coştila, din munţii Bucegi. Semnalul ajunge la aproximativ 20% din populaţie.

România trece prin perioada de tranziţie către televiziunea digitală care se face, pentru moment, cu ajutorul unor emiţătoare analogice modificate. Acestea au fost realizate de specialiştii Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii RADIOCOM. Noile echipamente vor putea fi cumpărate după ce se va stabili câştigătorul licitaţiei.

Acum, s-a alăturat emisiei digitale şi releul de la Coştila, situat la aproape 2.500 de m altitudine, a emis pentru prima dată în urmă cu 47 de ani şi era considerat obiectiv strategic.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii RADIOCOM menţine, temporar, emisia TVR 1 în format analogic.

În paralel, dezvoltă reţeaua digitală, care cuprinde toate programele TVR. Până la sfârşitul anului viitor, 90% din populaţia ţării va avea acces la televiziunea digitală.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.