loader
Foto

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

De multe ori, problemele locative îşi găsesc rezolvarea pe cale amiabilă, însă există şi situaţii când singura soluţie este Instanţa de Judecată. Detalii despre acest subiect aţi putut afla în ediţia de luni, 15 aprilie, a emisiunii „Oamenii şi legea”.

 

Traiul la bloc aduce cu sine atât drepturi, cât şi obligaţii. Care sunt etapele şi documentele necesare pentru înființarea Asociaţiei de proprietari? Ce se întâmplă când este nevoie de reamenajarea spaţiului comun, reparaţii la acoperiş, balcoane sau refacerea antiseismică şi nu toţi proprietarii sunt de acord? Chiriaşii au drepturi în cadrul Asociaţiei de proprietari? Răspunsuri la ”Oamenii și legea”.

(w882)

De la ora 13:00, în direct, invitatul Mihaelei OLARU a fost Alin-Ioan AXENTE, avocat.

(w882)

Potrivit legii Asociaţiilor de Proprietari, proprietarii care fac modificări în apartamente, schimbă destinaţia acestora fără să parcurgă paşii legali, nu cooperează cu Asociaţia de Proprietari pentru a face anumite reparaţii în legătură cu părţile comune, refuză accesul de urgenţă în locuinţe ori stau pasivi în cazul unor reparaţii ce ar trebui făcute şi care-i prejudiciază pe vecini, riscă amenzi.

(w882)

Asociaţia de proprietari reprezintă interesele proprietarilor şi nu ale chiriaşilor ce au un contract cu aceştia. Chiriaşii nu pot face parte din Asociaţia de proprietari, însă, pot fi mandaţi de către proprietar pentru a participa şi vota în numele său în cadrul Adunărilor Generale.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 

 
Vrăjitoarea Kera și multe alte surprize vă așteaptă la celebrarea Zilelor Teatrului Muzical Ambasadorii!

În perioada 31 mai – 2 iunie, copiii și tinerii din București sunt invitați să petreacă aceste 3 zile importante pentru noi, alături de părinți ...

Seara de Gală a Festivalului şi concursului „Ionel Perlea” - un regal muzical la TVR Cultural

Și în acest an, TVR Cultural se alătură Concursul Internațional de Canto „Ionel Perlea și va oferi pentru a doua oară „Premiul TVR CULTURAL”. ...

Televiziunea Română sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului cu programe şi premii speciale

Telespectatorii Televiziunii Române pot participa la concursul cu indicii afişate pe ecran pentru a ajunge în Laponia sau la Londra, pe ...