loader
Foto

„PRO Musica 41. Live în Timișoara”, la Remix

Sâmbătă, 25 mai, de la ora 22.00, la TVR 3, v-am invitat la a doua parte a concertului reunirii „PRO Musica 41. Live în Timișoara”. Rock!

 

După un mare concert aniversar, la 20 de ani de la debut (decembrie 1993), grupul rock timișorean PRO Musica n-a mai activat. Liderul Ilie Stepan, ca și ceilalți membri, a plecat pe drumul unor proiecte muzicale personale... Vremurile erau tulburi în show-business-ul românesc. Dar, cu timpul, Stepan PROject (un proiect de studio) s-a apropiat de scene, culminând cu toamna lui 2011, când lansarea unui DVD a fost acompaniată de performarea unor piese PRO Musica din vechiul repertoriu.

(w882)

După trei ani, în 5 octombrie 2014 (la sala Capitol a Filarmonicii „Banatul), formația a revenit în lumina reflectoarelor cu un concert extraordinar, cântând din repertoriul reunit al perioadelor folk și rock, transmis și pe internet, urmat și de publicarea unui dubluDVD. De atunci, grupul renăscut a continuat să cânte; nu des, dar semnificativ! Nu simple concerte, ci evenimente!

(w882)

Ilie Stepan: „Concertul «PRO Musica 41» înseamnă a revenire a grupului după ani, o reîntâlnire cu cei care am vrut să continuăm istoria formației, înseamnă o mare bucurie de a fi împreună pe scenă. Firește, toți am cântat între timp, eram deci apți... Evenimentul mai înseamnă și un DVD care a rezultat în urma concertului de patru ore, cu atâtea piese din toate etapele... Am dat un semnal prin care ne-am aliniat și noi în rândul muzicienilor și trupelor care pe plan mondial revin pe scenă; probabil e un ceas biologic, nescris. O perioadă după care simți nevoia și trupa se regenerează, în funcție de bioritmul fiecărei formații; noi atunci am simțit momentul și nu cred că am greșit.”

(w882)

(w882)

Ediția „Remix” din 25 mai reeditează piese rock din cea mai importantă perioadă a grupului (1978 – 1993). Componență: Ilie Stepan - chitară, Dixie Krauser - voce & bas, Grigore-Bujor Hariga - chitară, Horea Crișovan - chitară, Doru Apreotesei - claviaturi, Lică Dolga - tobe, Mario Florescu – percuție & voce, Doru Eugen Iosif – voce & fluiere, George Găină - voce. Invitați: Radu Rotaru - claviaturi, Dana Borteanu - voce, Vera Ciocan - voce.

(w882)

În curând, în urma emisiunilor „Remix” de peste decenii, va fi lansată o carte dedicată liderului Ilie Stepan, cu interviuri și biografie PRO Musica & Stepan Project. De asemenea, se află pe ultima sută de metri editarea unui cvadruplu-LP / dublu-CD (cu un album de fotografii inclus) cu înregistrări PRO Musica din concert (de la o arie a operei folk, din ianuarie 1974, până la o piesă cântată în ianuarie 2018!).

(w882)

Credit foto: arhiva personală Ilie Stepan

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...