loader
Foto

Galerie foto

Privighetoarea Banatului - Ana Munteanu, la „Popasuri folclorice”

Fiecare întâlnire cu reprezentanții generației de aur ai folclorului românesc reprezintă încă o şansă spre înțelegerea mesajului din cântul strămoşesc. Duminică, 18 iunie, de la ora 19:00, la TVR 3 și online pe TVR+, ne întâlnim la o nouă ediție „Popasuri folclorice”.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ana Munteanu, cea care se regăseşte prin cântecele sale aproape în fiecare casă de român, prin dragostea și frumusețea cuvintelor față de neamul ei, cel bănățean, este dovada faptului că indiferent pe unde te poartă pașii în lume, dorul de casă nu te lasă.

(w882) popasuri f

Şi când nu mai poți de-atâta înstrăinare, îți „cânți sufletul” şi te duci cu gândul la casa părintească - Teodora Drăgoi Pop.

Glasul pământului nu se stinge niciodată, răsună adânc și puternic în chemarea ce o simți în adâncul sufletului tău, tu, acel călător prin lume.

Acest glas pentru Ana Munteanu, interpreta de cântec bănățean, poartă numele simplu de dor, căci de ani buni alte meleaguri i-au devenit casă. Însă acasă se simte doar în țara sa, în comuna unde s-a născut, unde a văzut primul răsărit și a auzit primul cântec doinit - în comuna Buchin, județul Caraș-Severin.

(w882) popasuri f

De dor de cântec, de oameni și de pământ se întoarce des în țară, iar astăzi într-un interviu acordat Teodorei Drăgoi Pop, în cadrul emisiunii Popasuri Folclorice, Ana Munteanu lasă firul vieții sale să urzească o poveste din Banat.

Invitați: Violeta Deminescu-Jurca, Daniela Tărnăuceanu, Mircea Cârțișoran, fluierașii Ionică Beschin și Antonie Lupulescu, Ansamblul folcloric Făgețeanca al Casei de Cultură din Făget, județul Timiș.

Dr. Maria Tănase Marin - producător TVR

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.