loader
Foto

Prin lumi și ficțiuni teatrale, cu Magda Catone şi fiul ei, Carol Ionescu, la „Nocturne”, pe TVR 1 | VIDEO

​Mamă și fiu, actriță și actor, două generații complice în artă și frumos ne-au bucurat sufletul luni, 13 mai, la TVR 1. Am urmărit o ediţie „Nocturne” despre frumosul și greul lui Împreună , despre prietenie și neuitare, cu Marina Constantinescu, Magda Catone și Carol Ionescu. De la ora 23.00. De neratat!

 

Luni seară, Marina Constantinescu și invitații ei, Magda Catone și Carol Ionescu, ne-au condus prin lumi și ficțiuni teatrale. Mamă și fiu, actriță și actor, două generații complice în artă și frumos, ne-au făcut părtașii unei legături speciale, comice și profunde în același timp, cu ironii subtile, care relevă și întăresc admirația reciprocă. Am urmărit „Nocturne” cu Magda Catone şi Carol Ionescu pe 13 mai, de la ora 23.00, la TVR 1.

În 2021, Magda Catone și Carol Ionescu puneau în mișcare Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, a cărui a patra ediție se va desfășura în perioada 20-27 iulie, la 2 Mai. De anul acesta, evenimentul care aduce laolaltă tinerii creativi și numele consacrate se va numi „ȘI”, sub sloganul „ȘI tu. ȘI eu. ȘI împreună”. ȘI tot din dragoste, admirație și în memoria marelui actor Șerban Ionescu. Pe care îl regăsim atât de viu pe chipul, în zâmbetul, dar și în mustața fiului său, Carol.

(w882)

Cu o mamă care joacă teatru și film de peste 40 de ani și un tată de legendă, Carol Ionescu admite că s-a luptat mereu pentru confirmare. Nu are modele neapărat, ci preferați. „Cred că modelul meu sunt un eu mai bun pe zi ce trece”, mărturiseşte el. Am descoperit mai multe luni seară, la „Nocturne”.

Eleva lui Amza Pellea și a lui Ion Cojar, Magda Catone a debutat în film înainte de terminarea facultății, Lucian Pintilie distribuind-o în pelicula „De ce trag clopotele, Mitică?”. Și astfel a fost marcat începutul unei cariere care a țintit cu succes teatrul, filmul, dar și televiziunea. ȘI, mai nou, alături de Carol, prin Festival și nu numai, speră ca, în țara noastră, cultura să nu mai fie privită ca un lux. Să devină o necesitate, o normalitate, pentru asta pledează actriţa.

​Despre frumosul și greul lui Împreună, despre prietenie și neuitare, cu Marina Constantinescu, Magda Catone și Carol Ionescu. Luni, 13 mai, de la ora 23.00, la TVR 1.

 
Vrăjitoarea Kera și multe alte surprize vă așteaptă la celebrarea Zilelor Teatrului Muzical Ambasadorii!

În perioada 31 mai – 2 iunie, copiii și tinerii din București sunt invitați să petreacă aceste 3 zile importante pentru noi, alături de părinți ...

Seara de Gală a Festivalului şi concursului „Ionel Perlea” - un regal muzical la TVR Cultural

Și în acest an, TVR Cultural se alătură Concursul Internațional de Canto „Ionel Perlea și va oferi pentru a doua oară „Premiul TVR CULTURAL”. ...

Televiziunea Română sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului cu programe şi premii speciale

Telespectatorii Televiziunii Române pot participa la concursul cu indicii afişate pe ecran pentru a ajunge în Laponia sau la Londra, pe ...