loader
Foto

Galerie foto

Preşedinţia României la Consiliul UE, la TVR

Timp de şase luni, pe toată durata Preşedinţiei, Televiziunea publică a transmis în direct 66 de evenimente majore.

 

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a ajuns la final, iar odată cu ea şi rolul TVR de broadcaster oficial. Timp de şase luni, TVR a transmis toate evenimentele dedicate acestui moment istoric, precum şi numeroase ştiri, reportaje şi campanii dedicate.

Din ianuarie până acum, TVR a filmat şi difuzat, în regim de live, nu mai puţin de 66 de evenimente majore pe canalele sale şi pe EbS, serviciul de informaţii TV al Uniunii Europene, însumând sute de ore, preluate de zeci de televiziuni. De exemplu, de la SUMMIT-ul de la Sibiu, din 9 mai, au fost difuzate aproape 7 ore, imagini preluate de 117 canale TV, de la Reuniunea Informală a miniştrilor afacerilor externe (31 ianuarie 2019, Bucureşti), au fost peste 2 ore de transmisiuni, utilizate de 71 de posturi TV.

Pe lângă transmisiunile directe, principalele momente ale mandatului României au fost reflectate în emisiunile de ştiri şi actualităţi ale TVR prin reportaje, interviuri, ediţii speciale, corespondenţe şi campanii. Televiziunea Română a difuzat producţii dedicate Preşedinţiei UE pe toate canalele sale naţionale, regionale şi internaţionale, dar şi pe platformele online.

(oar_w460) Summit Sib

Vineri, 12 iulie, TVR a transmis, în direct, concertul de gală, care a marcat închiderea mandatului!

Pentru producţia acestui eveniment, TVR a implicat numeroase resurse umane şi tehnice, pentru ca telespectatorii să nu rateze niciun moment: de la sosirea invitaţilor, concertul extraordinar susţinut de Orchestra Română de Tineret până la poza finală. TVR a realizat transmisiunea de la Ateneu cu 15 camere, un CAR Full HD şi un DSNG (autospecială pentru transmisii pe satelit). Mai mult, televiziunea publică a amenajat în foaier un ministudio, unde miniştri şi demnitari au acordat declaraţii şi interviuri despre mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE.

TVR  s-a bucurat şi de data aceasta de o largă apreciere venită atât din partea jurnaliştilor străini cât şi din partea autorităţilor din ţara noastră.

(oar_w460) SUMMIT Sib

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au transmis mulţumiri Televiziunii Române pentru modul în care a gestionat, din punct de vedere mediatic, întregul eveniment.

„Acest mandat a oferit ţării noastre ocazia de a-şi consolida profilul la nivel european, precum şi oportunitatea de a demonstra viziune politică şi angajament în favoarea promovării proiectului european. Modul profesionist de lucru al Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, precum şi implicarea jurnaliştilor şi tehnicienilor instituţiei pe care o conduceţi au contribuit, în egală măsură, la reuşita acestui demers important pentru România şi Uniunea Europeană”, a declarat Ministrul Delegat pentru Afaceri Externe, George Ciamba, într-o scrisoare de mulţumire trimisă TVR.

„În acest context, vă rog să primiţi mulţumirile şi aprecierile mele pentru contribuţia TVR în activităţile de informare şi promovare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene”, a mai declarat înaltul oficial.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...