loader
Foto

Premieră la TVR: filmul "Cufărul lui Eminescu"

Filmul ce poartă semnătura regizorilor Cristian Radu Nema și Mimis Ravanis a fost programat în 15 ianuarie la TVR 2 (de la 18.18), la TVRi (de la 15.00) şi la TVR MOLDOVA (de la 13.30).

 

În ziua când am aniversat 171 de ani de la naşterea lui Eminescu, Televiziunea Română a difuzat în premieră filmul care a avut premiera în cadrul programului Romanian Short Waves de la Cannes 2019.

Realizatorii s-au bucurat de privilegiul de a filma cufărul original pe care Mihai Eminescu l-a primit de la tatăl sau Gheorge Eminovici, iar de aici începe să se desfăşoare povestea filmului.

Un admirator al lui Mihai Eminescu cumpără, la o licitație, un cufăr al poetului. Numai că valorosul obiect îl face pe noul proprietar să pornească pe urmele istoriei şi a manuscriselor păstrate de poet de-a lungul anilor.

Actorii Ion Caramitru și Cristian Moțiu îi poartă pe spectatori prin lumea fascinantă a tinereții eminesciene unde poetul însoțit de cufărul său cu manuscrise călătorește spre Viena, Berlin sau București.

Scenariul semnat de Bianca Beatrice Michi Nema a beneficiat şi de sprijinul științific al Academicianului Alexandru Surdu care a studiat preț de mai multi ani împreună cu filosoful Constantin Noica caietele lui Eminescu.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...