Premieră la TVR: filmul "Cufărul lui Eminescu"

TVR.RO | Marţi, 12 Ianuarie 2021
Filmul ce poartă semnătura regizorilor Cristian Radu Nema și Mimis Ravanis a fost programat în 15 ianuarie la TVR 2 (de la 18.18), la TVRi (de la 15.00) şi la TVR MOLDOVA (de la 13.30).

În ziua când am aniversat 171 de ani de la naşterea lui Eminescu, Televiziunea Română a difuzat în premieră filmul care a avut premiera în cadrul programului Romanian Short Waves de la Cannes 2019.

Realizatorii s-au bucurat de privilegiul de a filma cufărul original pe care Mihai Eminescu l-a primit de la tatăl sau Gheorge Eminovici, iar de aici începe să se desfăşoare povestea filmului.

Un admirator al lui Mihai Eminescu cumpără, la o licitație, un cufăr al poetului. Numai că valorosul obiect îl face pe noul proprietar să pornească pe urmele istoriei şi a manuscriselor păstrate de poet de-a lungul anilor.

Actorii Ion Caramitru și Cristian Moțiu îi poartă pe spectatori prin lumea fascinantă a tinereții eminesciene unde poetul însoțit de cufărul său cu manuscrise călătorește spre Viena, Berlin sau București.

Scenariul semnat de Bianca Beatrice Michi Nema a beneficiat şi de sprijinul științific al Academicianului Alexandru Surdu care a studiat preț de mai multi ani împreună cu filosoful Constantin Noica caietele lui Eminescu.

 

TVR +
Canalul TVR YouTube