Praznicul Sfântului Dimitrie cel Nou, la "Universul Credinţei"

TVR3 | Marţi, 22 Octombrie 2019
Urmăriți o ediție specială dedicată sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, duminică 27 octombrie, în intervalul 9.30-12.00, la TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova!

Va fi transmisiune în direct, de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, a liturghiei prilejuite de ziua Sfântului Dimitrie cel Nou. Aceasta va fi oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de arhierei şi preoţi.

(w640)

 

(w640)

Anul acesta, la pelerinajul Sfântului Dimitrie vor fi aduse spre închinare moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş şi ale Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetăţii albe - Ismail.

Rafael Udriște și Corneliu Vlad Matache îl vor avea ca invitat, în studioul TVR, pe dr. Florin Petre, reprezentant al Biroului de Presă al Patriarhiei Române. Din Dealul Patriarhiei, pentru cele mai noi informații, va exista corespondență în direct cu Andrei Victor Dochia.

(w640)

(w640)

Emisiunea va include și o corespondență, prin Skype, de la Peștera Sfântului Dimitrie cel Nou din Bulgaria. Jurnalistul Răzvan Bucuroiu îl va avea ca invitat pe publicistul Gheorghiță Ciocioi.

(w640)

Ediția este difuzată și online pe TVR+.

***

Coordonatori: Paula Tăbîrcă şi Estela Dincă

Jurnaliști: Corneliu Vlad Matache, Rafael Udrişte, Daniel Vistorovschi

Producător: Andrei Victor Dochia

 

 

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube