loader
Foto

Galerie foto

Poveşti de dragoste cu Marlene Dietrich şi Gary Cooper

Vineri, 3 iulie, de la ora 16:10, TVR 2 a difuzat „Maroc”, prima colaborare americană a actriţei de origine germană şi unul dintre filmele care a propulsat-o pe scena internaţională.

 

În primul ei film hollywoodian, Marlene Dietrich o interpretează pe Amy Jolly, o cântăreaţă de cabaret cu un trecut tumultuos, proaspăt venită de la Paris în Maroc. Aici, ea îl întâlneşte pe Tom Brown, înrolat în Legiunea Străină pentru a scăpa de amintirile dureroase care îl bântuiau. Încercând să-l seducă, Amy sfârşeşte prin a se îndrăgosti de Tom şi a renunţa, de dragul lui, la un foarte bogat protector.

Filmul a primit patru nominalizări la Premiile Oscar (cea mai bună actriţă, cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun regizor). „Maroc” a rămas în istoria cinematografiei şi prin îndrăzneala interpretării rolului Amy Jolly. Marlene Dietreche apare – surprinzător şi scandalos pentru acea perioadă – îmbrăcată într-un costum bărbătesc şi sărută o altă femeie.

Marlene Dietrich a jucat în şase filme regizate de Josef von Sternberg, printre care The Blue Angel (1930, filmul care i-a adus faima internaţională), Shanghai Express (1932) şi Desire (1936). În 1992, „Maroc” a fost selectat pentru conservare de către Registrul Naţional de Film în Biblioteca Congresului pentru  importanţa sa „culturală, istorică şi estetică”.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...