loader
Foto

Galerie foto

Povestea Alexandrei Ianculescu, singura româncă la patinaj viteză de la JO 2018

Alexandra Ianculescu (26 de ani), singura reprezentantă a României în proba de patinaj viteză la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, are în spate o poveste fascinantă.

 

S-a născut la Sibiu, pe 21 octombrie 1991, dar de 16 ani este stabilită în Canada, unde şi-a clădit o carieră în patinajul viteză. Este frumoasă și apare în reclamele unor firme cunoscute, iar în curând, va lansa în Canada o carte de bucate cu reţete românești vechi de peste o sută de ani.

Pentru a putea reprezenta România la Jocurile Olimpice,  Alexandra şi-a plătit singură pregătirea şi participarea la competiţii în ultimii doi ani, peste 50.000 de dolari, bani pe care i-a strâns de la sponsorii din Canada.

Tânăra a pus România pe harta olimpică a patinajului viteză, în condiţiile în care la noi în ţară nu există piste speciale pentru acest sport. Alexandra consideră că este o moştenire de familie: mama sa a fost în 1968 campioana României la această disciplină.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...