loader
Foto

Galerie foto

Doina Ruşti şi Cornelia Alexoi, la „#Etnikult”

Camelia Văcaru și Irina Irșai ne propun la emisiunea dedicată universului cultural al minorităților etnice din țara noastră, întâlniri cu scriitoarea Doina Ruşti şi cu actriţa şi scriitoarea Cornelia Alexoi. Marţi şi vineri, 24 şi 27 ianuarie, de la 14.00.

 

După cum ne-am obişnuit, în fiecare marți și vineri, la TVR Cultural, echipa Alte Minorități ne aduce emisiunea culturală „#Etnikult”. Camelia Văcaru și Irina Irșai semnează „#Etnikcult”, emisiunea dedicată universului cultural al minorităților etnice din țara noastră.

(w882)

Profunde, fantastice, senzaționale. Așa sunt cărțile scriitoarei Doina Ruști, autoarea trilogiei fanariote. Cu strămoși din Muntenegru, turci, evrei și români dunăreni, are o scriitură impregnată de balcanism. Despre origini, sursele de inspirație, romanele și succesul lor, aflăm din materialul portret semnat de Camelia Văcaru, marți 24 ianuarie, de la ora 14.00, la „#Etnikult”.

O actriță cu suflet de poet (partea a II-a)

Știe să viseze frumos și să își urmeze pasiunile. Cornelia Alexoi e actriță și am văzut-o în filme ca „Promisiuni” (Elisabeta Bostan), „Noi, cei din linia întâi” (Sergiu Nicolaescu), „Secretul lui Bachus” (Geo Saizescu), „Niște băieți grozavi” (Cornel Diaconu) sau „Neînvinsă-i dragostea” (Mihnea Columbeanu).

Este prozatoare și dramaturg, autoare a unor volume ca „Provoacă-mă ca să te prind” (2004), romanul „Calvus mons sau Despre cum s-a prins Albă ca Zăpada în zborul Păsării Phoenix”, (2018) sau „Teatrul ca un altar-fortăreață”, (2019). A tradus zeci de cărți și a fost jurnalist, antreprenor cultural și regizor.

Vineri, 27 ianuarie, de la ora 14.00, la „#Etnikult”, o reîntâlnim pe Cornelia Alexoi, ucraineancă și trainer în actorie, un om cu o poveste care merită auzită. Emisiunea este semnată de Irina Irșai.

Echipa Alte Minorități prezintă, în fiecare marți și vineri, la TVR Cultural, „#Etnikult” o emisiune dedicată universului cultural al minorităților etnice din țara noastră. Prietenii emisiunilor dedicate minorităţilor naţionale altele decât maghiară şi germană pot interacţiona cu echipele realizatoare pe pagina de Facebook Alte Minorități.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...