Popasuri folclorice: Împreună pentru patrimoniul cultural

TVR3 | actualizat: Marţi, 07 Februarie 2023
Sâmbătă, 4 februarie, v-am invitat, de la ora 16.00, pe TVR 3, să revedeți ediția "Urme ale trecutului – Meșteșugul olăritului".
u
2
4
5
1
clipa
hai
u
2
4
5
1
clipa
hai

”Muzeul –Atelier Școală de la Piscu, județul Ilfov este un spațiu cultural nou, deschis în inima unui vechi sat de olari. Colecție de ceramică țărănească, ateliere deschise – invitație de a exprima practic-, zonă multimedia, memoria vechii comunități de meșteri de la Piscu. Deschidem inimile către patrimoniul cultural și găzduim evenimente artistice și educaționale potrivite locului.

(w640) 4

Îmi doresc, mă implic pentru a genera educație pentru generația care crește, pentru că patrimoniul cultural este de fapt în mâinile lor, pe care societatea nu conștientizează că-l deține, pentru că ne-a lipsit educația pentru patrimoniu, ne-a lipsit din școală, ne-a lipsit și de acasă, și-atunci puținii  oameni care sunt în această oaste a patrimoniului cultural, trebuie să formeze ostași pentru mâine. Patrimoniul cultural trebuie ocrotit, trebuie apărat de timp, apărat de oameni și pusă lumina care să vorbească. Noi trebuie să-i pregătim pe tineri să îngrijească acest patrimoniu extraordinar.” Adriana Scripcariu – istoric de artă

(w640) 2

Această ediție a emisiunii ”Popasuri folclorice” a scos la lumină preocuparea unor oameni dedicați salvării patrimoniului cultural românesc și dăruirea lor pentru promovarea  a tot ceea ce înseamnă cultură tradițională.

(w640) 4

Invitați speciali:  Adriana Scripcariu – istoric de artă, fondatoarea Muzeului Atelier – Școală de la Piscu și Constantin Sotir – meșter olar din satul Piscu, com. Ciolpani, jud. Prahova

(w640)

Invitați: Margareta Clipa, Anca Panțâru, Laura Haidău

(w640) clipa

(w640) hai

Realizator: dr. Maria Tănase Marin

TVR +
Canalul TVR YouTube