loader
Foto

Galerie foto

„Politică şi delicateţuri” servite de Florii, la TVR 1

În duminica Floriilor, Mircea Dinescu ne-a pregătit o ediţie de „Politică şi delicateţuri” condimentată cu haz şi cu bucate fine. În această zi de sărbătoare, invitatul său a fost celebrul stand-up comedian Dan Badea.

 

Deoarece tradiţia spune că de Florii se mănâncă peşte, Mircea Dinescu l-a pus pe Dan Badea faţă în faţă cu un mare şalău de Dunăre.

(oar_w460) Politica s

Voluntar şi curios din fire, musafirul l-a asistat pe Dinescu la prepararea a două feluri de şalău: în ie de făină şi celebrul bonne femme, făcut după o reţetă de la începutul secolului.

(oar_w460) Politica s

Şi pentru că au umorul în sânge, gătitul devine o joacă amuzantă, iar dialogurile din bucătărie şi testimonialele cu impresiile celor doi sunt o savoare care garniseşte bine ziua de Florii.

(oar_w460) Politica s

(oar_w460) Politica s

În cramă, la un pahar de vin rose, discuţia a curs lin în acelaşi registru amuzant, întreruptă doar de muzica lui Constantin Lătăreţu, în timp ce Dinescu și-a descusut invitatul şi i-a povestit întâmplări cu haz din tinerețea sa.

„E o lume întreagă domnul Dinescu, el ca om e o poezie şi stai şi-l asculţi pentru că te fascinează”, spune Dan Badea.

(oar_w460) Politica s

Duminică, 1 aprilie, de la ora 15.30, la TVR 1, Politică şi delicateţuri ne-a invitat la un şalău şi o porţie zdravănă de voie bună.

(oar_w460) Politica s

Dan Badea s-a născut în Bucureşti, la 23 iulie 1976. A absolvit liceul Ion Creangă şi în 1998, UNATC, secţia actorie la clasa prof. Dem Rădulescu şi George Ivaşcu. Timp de 10 ani a fost DJ, textier şi compozitor de muzică uşoară, pentru ca din 2008 să se dedice stand up comedy, fiind protagonist al primului show făcut de HBO "Stand Up Cafe”.

Din 2008 până azi a fost rezident al cluburilor de comedie din Bucureşti, are la activ peste 1.000 de spectacole în ţară, prin pub-uri şi cluburi de comedie sau la Sala Palatului, dar şi spectacole în străinătate - atât pentru diaspora, cât şi pentru vorbitori de limbă engleză. A fost primul comediant român care a făcut un show în limba engleză la celebrul Comedy Store din Hollywood.

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Mereu am spus că Dumnezeu e român.” Elisabeta Lipă, un nou „Brilliant” în colecţia TVR INFO

Despre primii paşi în lumea canotajului, despre lecţii de viaţă, succes şi sacrificii, într-o nouă ediţie a emisiunii „Brilliant”, cu Loredana ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...