”Pictorul de la curte”, din noiembrie, la TVR 1 | VIDEO

TVR1 | Luni, 08 Noiembrie 2021
Din 8 noiembrie, la TVR 1 urmărim povestea unui pictor talentat din secolul al XVIII-lea, Shin Yun-bok, în serialul coreean ”Pictorul de la curte” (”Painter of the wind” – Coreea de Sud, 2008).  

Ecranizarea din 2008, Pictorul de la curte, spune povestea unui pictor talentat din secolul al XVIII-lea, Shin Yun-bok. Filmul este inspirat de un roman istoric care romanţează viaţa, puţin cunoscută, a acestui pictor, despre care scriitorul Jung-myeong Kee presupune că ar fi putut fi o femeie deghizată în bărbat. Serialul poate fi vizionat la TVR1 de luni până vineri, de la ora 18.10*.

În 1770, Kim Hong-do, membru de vază al Academiei de Pictură din regatul Joseon, descoperă în tânărul Shin Yun-bok un mare talent şi îi devine mentor, încercând să-l protejeze de intrigile de la curte. Amândoi devin "ochii" regelui Jungjo, căruia îi prezintă realitatea oamenilor simpli. Regele le încredinţează o misiune importantă: să găsească portretul dispărut al tatălui său, pictat cu zece ani în urmă de către un alt membru al Academiei, care fusese ucis după aceea.

Kim şi Shin pornesc pe urmele tabloului, înfruntând multe primejdii, iar în decursul investigaţiei, un alt secret iese la iveală: Shin Yun-bok este, în realitate, o tânără care s-a deghizat în bărbat ca să poată fi acceptată în Academia de Pictură.

În film se regăsesc elemente din viaţa şi domnia Regelui JeongJo, al 22-lea rege al Dinastiei Joseon.

Regia filmului este semnată de Jang Tae-yoo, Jin Hyuk, iar din distribuție fac parte: Moon Geun-young, Park Shin-yang, Bae Soo-bin.

(w640)

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

TVR +
Canalul TVR YouTube