loader
Foto

Peter O'Toole - primul rol de irlandez în "Războiul lui Murphy" | VIDEO

Marți, 29 martie, de la ora 22:10, la TVR 1, Telecinemateca aduce cinefililor "Războiul lui Murphy", un film de referinţă în care rolurile principale sunt interpretate de Peter O'Toole şi Sian Phillips.

 

Puţini iubitori de film ştiu că Peter O'Toole şi Sian Phillips erau căsătoriţi de 12 ani în momentul realizării  filmului "Războiul lui Murphy", iar criticii considerau acest cuplu ca fiind cel mai reprezentativ pentru teatru, aşa cum Richard Burton şi Elizabeth Taylor era pentru cinematografie. Peter O'Toole şi Sian Phillips au fost căsătoriţi 20 de ani şi au avut două fiice: Kate şi Patricia.

(w882) 4

În drama "Războiul lui Murphy", Peter O'Toole interpretează pentru prima dată în cariera sa rolul unui irlandez – mecanicul Murphy, care este singurul supravieţuitor din întreg echipajul unei nave atacate de un submarin german, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Naufragiat undeva pe malul fluviului Orinoco, în Venezuela, Murphy este salvat de o infirmieră misionară şi devine obsedat de planul de a scufunda submarinul inamic, ascuns în inima junglei.

Iniţial, studiourile Paramount au oferit rolul lui Murphy lui Robert Redford şi apoi lui Warren Beatty, dar aceştia au cerut un preţ prea mare, aşa că până la urmă au încheiat contractul cu Peter O'Toole care s-a dovedit cea mai bună alegere. Asta în ciuda titlului filmului care este un joc de cuvinte la adresa „Legilor lui Murphy” în general şi la cea care spune că „dacă un lucru poate merge prost, atunci cu siguranţă va merge prost” – în special.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...