loader
Foto

Performanță, eleganță și măiestrie în probele Cupei Mondiale de gimnastică ritmică, în direct la TVR Sport

Clujul va fi pentru 3 zile capitala internațională a sportului. Pe 12, 13 şi 14 iulie, în direct la TVR Sport, telespectatorii pot urmări a cincea ediție a Cupei Mondiale de Gimnastică ritmică din Cluj Napoca. 42 de gimnaste din 24 de țări concurează la ultima verificare înainte de Jocurie Olimpice.

 

Graţie, frumusețe, performanţă! Cele mai bune sportive ale lumii vor face spectacol la ultima etapă de Cupă Mondială la Gimnastică ritmică. Clujul va fi pentru 3 zile capitala internațională a sportului. De vineri, 12 iulie, până duminică, 14 iulie inclusiv, arta spectacolului e în direct la TVR sport! Telespectatorii pot urmări atât probele individuale, cât şi cele de ansamblu din cadrul Cupei Mondiale de Gimnastică Ritmică de la Cluj-Napoca.

42 de gimnaste din 24 de țări concurează la ultima verificare înainte de Jocurie Olimpice, în cadrul celei de-a cincea ediții a Cupei Mondiale din Cluj Napoca. 15 dintre gimnaste sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Paris.

(w500)

„Cupa Mondială de Gimnastică ritmică de la Cluj-Napoca este, în acelaşi timp, și etapă de selecție pentru gimnastele din Ucraina, Ungaria, Israel și Franța, țări care au câte un loc cotă la Jocurile Olimpice”, precizează Monica Bucur, jurnalista TVR care va comenta transmisiunile directe de la TVR Sport.

În competiţia de la Cluj, România e reprezentată de Annaliese Drăgan (care, de altfel, va concura la Jocurile Olimpice) și de Sabina Enache. 9 dintre cele 11 ansambluri participante la Cluj sunt calificate la JO: Ucraina, Brazilia, Bulgaria, Egipt, Spania, Franța, Germania, Israel, Italia, Kazahstan, Romania. Ultimele două ansambluri nu participă la JO.

TVR Sport transmite în direct probele Cupei Mondiale de Gimnastică ritmică după următorul program:

Vineri, 12 iulie, 11.00 – 15.00 – în direct: grupe individual

Sâmbătă, 13 iulie, 11.00-15.00 – în direct: grupe individual

Duminică, 14 iulie, 14.00 – 18.30 – finale.

Annaliese Drăgan - din California în România, pentru a face performanţă în gimnastica ritmică

„De mică visam să ajung la Jocurile Olimpice! Asta visam mereu! Şi tot de atunci ştiam că vreau să ajung cineva în sport! E un sentiment aparte să reprezinţi România la Jocurile Olimpice şi mă bucur foarte mult că am reuşit să fac asta!”, a mărturisit Annaliese Drăgăn în podcastul #Eroii, la TVR. Cerc, măciuci, corzi şi apoi panglică... pe toate le-a încercat şi le practică din primii ani dedicaţi gimnasticii ritmice.

(w882)

Cu ambii părți români, dar născută în Statele Unite ale Americii, în California, Annaliese Drăgan a venit în România în urmă cu aproape șapte ani hotărâtă să facă performanță în gimnastica ritmică. Visul ei era să participe la Jocurile Olimpice.  În 2022, la Campionatele Mondiale de Gimnastică ritmică de la Sofia rezervate senioarelor, Annaliese Drăgan și Andreea Verdeș au fost primele românce ajunse în finale, după 26 de ani.

Pregătită la lotul național de Maria Gârbă, Annaliese are dublă legitimare la Sportul Studentesc Bucureşti, unde se antrenează împreună cu Alexandra Piscupescu și la clubul Nimble Rhythmic Gymnastics din SUA.

credit foto: Instagram Annaliese Drăgan

FILM.TVR.RO

Logo

 
Andra Soceanu: „Am plâns de bucurie împreună cu tatăl meu! Am simțit că aparțin unei țări care a câștigat”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Vacanță pentru elevi, muncă pentru constructori | VIDEO

Unul dintre cele mai importante programe de investiții în şcolile ieşene se derulează în această vară. 14 unităţi de învăţământ sunt sub schele ...

Drama românească „Epava”, în 18 iulie, la TVR Cultural. Regizorul Cornel Gheorghiță: Am trăit schimbarea din 1989 și mi s-a părut că am trecut dintr-o lume în alta

Între 15 și 21 iulie, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați să urmărească dramele „Spirala” (2021), „Epava” (2019) și „Monștri.” (2019) și ...