Pentru cinci săptămâni, TVR 1 are un nou detectiv: Blochin

TVR1 | Miercuri, 07 Aprilie 2021
Din 7 aprilie, vă puteţi întâlni cu el în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23.00, în "Blochin: La graniţa legii" - serialul poliţist care a făcut furori în Germania.

Din 7 aprilie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23.00, timp de cinci săptămâni, la TVR 1 aveţi întâlnire cu Blochin - un detectiv atipic, la fel ca şi serialul al cărui erou este.

Realizat în 2015 de către televiziunea germană ZDF, „Blochin”, a fost creat special pentru a rivaliza cu serialele americane de cel mai mare succes în Germania: House of Cards, Homeland, True Detective.

(oar_w460)

Aşa a luat naştere un detectiv cu un caracter imposibil şi cu o grămadă de probleme personale cap. Henry Blochin are un trecut întunecat. Când avea 14 ani şi trăia în lumea interlopă berlineză, el a fost împuşcat şi s-a trezit la morgă, fără să-şi mai amintească ceva despre viaţa lui de până atunci. A adoptat numele unui fotbalist şi a început o viaţă nouă: s-a însurat şi a intrat în poliţie. Dar trecutul nu a încetat niciodată să îl hăituiască.

(oar_w460)

În prezent, inspectorul Blochin cu un caracter dificil, traversează o perioadă foarte proastă. Cazul extrem de exploziv la care tocmai lucra a fost mutat la Poliția Penală Federală, un vechi prieten este șantajat, iar sănătatea soției sale, bolnavă de scleroză multiplă, se înrăutățește pe zi ce trece. Toate acestea îl fac pe Blochin să fie ca o bombă cu ceas ce poate exploda în orice moment. Iar actualul caz de care trebuie să se ocupe nu face decât să înrăutăţească lucrurile - pentru că uciderea unui traficant de droguri pe care Blochin l-a cunoscut cândva declanşează o anchetă complicată, care-l implică într-un şir de evenimente neprevăzute şi foarte ameninţătoare.

(oar_w460)

Serialul a avut premiera la Berlinale după care postul ZDF a pus toate episoadele serialului la dispoziția publicului în online, chiar înainte de a-l transmite la televizor. Succesul a fost unul fulminant, ceea ce a dus la crearea unui film artistic separat cu Blochin, dar şi la planificarea unui nou sezon al actualului serial.

BLOCHIN: LA GRANIŢA LEGII (BLOCHIN – Germania, 2015)
Regia: Matthias Glasner
Cu: Jürgen Vogel, Thomas Heinze, Agnieszka Piwowarska, Christoph Letkowski, Maja Schöne
TVR +
Canalul TVR YouTube