loader
Foto

Pensia - un drept câștigat

Aţi primit decizia de pensionare şi sunteţi nemulțumit cu privire la suma de bani care v-a fost calculată? Nu v-au fost luate în calcul toate veniturile suplimentare, adeverinţele depuse sau alte acte doveditoare? Aţi putut afla care este procedura legală prin care vă puteți cere drepturile în ediţia emisiunii ,,Oamenii și legea” redifuzată marți, 18 iunie, la TVR1.

 

(w882)

De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost Răzvan CRĂCIUNAŞ, avocat.

(w882)Potrivit noii legi a pensiilor, de la 1 ianuarie anul acesta, pensiile românilor au crescut cu 13,8%, autoritățile promițând o altă majorare începând cu 1 septembrie. Normele de aplicare care cuprind condițiile de acordare, stabilire și recalculare a pensiilor, precum și determinarea stagiului de cotizare contributiv, au fost deja aprobate de Guvern. Românii care au beneficiat de sporuri, prime sau alte bonusuri în timpul perioadei de angajare vor fi nevoiți să parcurgă mai mulți pași, necesari în procesul de recalculare. Detalii, pe TVR 1.

(w882)Recalcularea pensiei se poate face în cazul celor care au realizat stagiul de cotizare după deschiderea dreptului de pensie pentru limita de vârstă, dar și pentru persoanele care au mai lucrat și după ce au împlinit vârsta de retragere și au ieșit la pensie. Una dintre prevederile noii legi a pensiilor stabilește că angajații pot continua raportul de muncă sau de serviciu, cu acordul anual al angajatorului, până la 70 de ani, în loc să se pensioneze.

Ediția s-a difuzat în premieră la TVR 1 pe 26 martie 2024.

***

Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR
av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV
Raluca AMZĂR

REALIZATOR
Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR
Mihaela GRECU

Logo

 
Spoken words, o practică poetică a Tatianei Ernuțeanu / VIDEO

Tatiana Ernuțeanu, autoare a trei volume de poezii, apropiată a r egretatului poet Ioan Es. Pop, trăiește emoția muzicii vechi și promovează ...

Sub semnul generozităţii. Concertul Regal Caritabil, în direct la TVR Cultural

Vineri, 25 octombrie, de la ora 19.00, TVR Cultural va difuza Concertul Regal Caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României. De la ...

Alegeri prezidenţiale 2024: TVR propune o dezbatere cu toţi cei 14 candidaţi

TVR va reflecta campania electorală pe toate posturile TV din portofoliu prin emisiuni de promovare electorală şi dezbateri.