Pedro Fuentes Cid invitat la "Povestea vinde" | VIDEO

TVR2 | Marţi, 04 Octombrie 2022
Miercuri, 5 octombrie, de la ora 22:00, TVR2 a difuzat un material despre unul dintre cei mai longevivi dizidenți anticomuniști din Cuba, Pedro Fuentes Cid.

Reportajele marca „Povestea vinde” pun în prim-plan locuri, oameni şi întâmplări extraordinare şi lansează o invitaţie pe cât de directă, pe atât de profundă: să redescoperim viaţa şi poveştile ei. Miercuri, 5 octombrie, de la ora 22:00, telespectatorii TVR 2 au fost invitaţi să urmărească un material cu Pedro Fuentes Cid, unul dintre cei mai longevivi dizidenți anticomuniști din Cuba. Realizator, Ruxandra Ţuchel.

Pedro Fuentes Cid este o prezență constantă la televiziunile din Cuba și SUA, unde povestește despre regimul Fidel Castro și principiile revoluționare pentru care a luptat atât împotriva lui Castro, cât și împotriva dictatorului Fulgencio Batista y Zaldívar. Militează pentru eliminarea corupției, libertate, dreptate pentru toți și justiție socială, călătorește în toate statele foste comuniste și participă la acțiuni legate de memorialistica popoarelor ex-comuniste.

"Cubanezii fără ajutor din exterior sunt cei mai săraci din Cuba. Adică, marea majoritate a populaţiei. Mor de foame. Mor fiindcă nu au medicamente. Le vezi copiii slabi şi trişti, fiindcă nu au jucării cu care să se joace. Şase sau şapte familii locuind în aceeaşi casă... Două familii, în aceeaşi cameră. Fără haine... Teribil. Trebuie efectiv să fii acolo ca să experimentezi ce se întâmplă", spune Pedro Fuentes Cid.

(w640)

TVR +
Canalul TVR YouTube