Paul Ilea, un muzician de SenSații tari

TVR3 | Marţi, 22 Octombrie 2019
În 26 octombrie 2019, la TVR 3, de la ora 22.00, un „Remix” supercalifragilisticexpialigistic...
paul ilea 1
sensor 20
saka 2008 tnb
gala ucin 2014
afis 20 sensor
paul vocea
paul ilea
paul ilea 1
sensor 20
saka 2008 tnb
gala ucin 2014
afis 20 sensor
paul vocea
paul ilea

Paul Ilea a devenit cunoscut, în ultimii ani 90, prin Sensor, grup cu exprimare și geometrie variabilă, după o interesantă apariție cu trupa body music Hans N Feet, de pe lângă Academia de muzică din Cluj.

Cântase deopotrivă în corul Antifonia, dar și în formația rock Ipse. În ultimii ani, activitatea i s-a evazat, ajungând în anticamera concursului televizat „Vocea României” ca producător muzical, dar să  joace și teatru, pe propria muzică, la convocarea lui Gigi Căciuleanu.

(w640) paul ilea

Alături de trupa Sensor (acei percuționiști care cântau la butoaie, flexuri și alte cele) a făcut valuri atunci când Dan Chișu a adus-o în București, cu spectacole multimedia aparent eclectice, dar cu priză la producători și public. „Sakadat Extrasensorial” rămâne o bornă în show-business-ul nostru, că a avut stagiune la Teatrul „Bulandra” sau turneu prin țară și străinătate.

(w640) sensor 20

Discuri, videoclipuri, producții televizate, iar mai apoi, pe măsură ce trendurile muzicale s-au tot schimbat, trupa s-a transformat, a migrat și a cântat mai rar, în contexte în care liderul a fost solicitat și a compus în proiecte din ce în ce mai variate. În creuzetul său de la Kult Studio au prins viață show-uri de lasere pentru Cupa României la fotbal, spectacole grandioase ale unor Inna ori Loredana, concursuri televizate, dar și muzică de film și teatru-dans, ori workshop-uri inedite de publicitare în licee a Festivalului concurs „George Enescu”, alături de actorul Marius Manole.

(w640) gala ucin

Sub egida Sensor au fost lansate mai multe albume discografice, a apărut și entitatea Mongol (cu colaborări exotice precum recentul Zaotar - „Yele”). După discul lansat în primăvară, Paul a bifat în august cei 20 de ani trecuți de la înființare printr-un concert în amfiteatrul descoperit al Teatrului Național din București, alături de o formulă cu Laura Orian, Roxana Morar și Zsuzsana Cerveni. Prilejul ideal pentru un portret al liderului, un personaj care n-a mâncat jăratic, dar a făcut pionierat, a trecut de momente cheie, s-a reinventat și a compus muzică și show-uri... de SenSațiii tari!

(w640) afis 20 se

Credite foto: facebook, arhiva Paul Ilea

TVR +
Canalul TVR YouTube