loader
Foto

Galerie foto

Pătraru, „îmblânzit” cu „varză îndopată”, la Politică şi delicateţuri

Mircea Dinescu l-a ospătat pe realizatorul emisiunii „Starea naţiei” în ediţia din 8 mai, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Din meniu - porc de ţară şi o mâncare de varză gătită în premieră.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

„Toţi oamenii care par la televizor foarte răi sunt, în realitate, foarte blânzi”, este de părere Mircea Dinescu, invitându-ne să îi fim alături într-o nouă după-amiază de duminică, pentru o nouă porţie de Politică şi delicateţuri. „Am încercat să-i domolesc puţin furia pe care şi-o exercită cu delicateţe, căci un om care mănâncă bine devine mai blând”, spune poetul despre invitatul său din ediţia din 8 mai a emisiunii sale, Dragoş Pătraru, cel care ne ţine la curent cu Starea naţiei, seara, la TVR 1. Ca de obicei, Mircea Dinescu ne aşteaptă în faţa micilor ecrane şi în această duminică, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

(w882) Dinescu si

Pentru început, ca să-l mai „îmblânzească” un pic, Dinescu îi pregăteşte invitatului său un cotlet de porc de ţară, pe care îl aruncă în tigaie, iar când este gata, îl presară din belşug cu cimbru şi busuioc. Foamea musafirului fiind potolită, poetul se apucă să prepare un fel de mâncare pe care nu l-a mai încercat şi pe care îl botează „varză îndopată”. Cu migală, desface frunzele unei verze noi, uşor opărite înainte. Când varza arată „ca petalele unui trandafir”, Dinescu o „îmbracă” la loc, iar printre foi pune un amestec de carne de porc şi viţel. Astfel împodobită, varza e stropită din belşug cu zeamă de portocală şi dusă la cuptor, iar gazda şi musafirul coboară în cramă, unde îi aşteaptă Constantin Lătăreţu şi taraful său, dar şi o carafă de vin de la Cetate.

(w882) Dinescu si

Deloc sfios şi dovedindu-se destul de îndemânatic, Pătraru dă o mână de ajutor la prepararea bunătăţilor. „Mi-a plăcut foarte mult în bucătărie cum ne-am completat, am încercat şi eu să ajut, s-a văzut că ştiu să tai o ceapă, un ardei”, spune el, la final.

(w882) Dinescu si

***

Dragoş Pătraru s-a născut pe 1 noiembrie 1977 la Ploieşti. Şi-a început activitatea jurnalistică la ziarul „Prahova”, în 1996, unde a fost redactor. De atunci, a mai ocupat funcţiile de producător şi realizator de emisiuni la Radio Contact Ploieşti, unde a coordonat şi departamentul de ştiri. A fondat şi condus, începând cu anul 2000, publicaţia „Fair Play de Prahova” şi săptămânalul de anchetă şi satiră „altPHel”. Din 2008, Dragoş Pătraru a făcut performanţă în rândul televiziunilor locale, cu Prahova TV, post pe care l-a condus până în 2012. Timp de doi ani, a fost producător, editor şi prezentator la România TV. În prezent, jurnalistul realizează şi prezintă emisiunea Starea naţiei, difuzată la TVR 1. Dragoş Pătraru este căsătorit cu Monica, din 1999, împreună cu care are doi copii: Andreea şi Robert.

(w882) Dinescu si

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...