loader
Foto

Intuitiv, curajos şi loial, „Comisarul Rex” vă dă întâlnire în fiecare zi la TVR 2

De luni până duminică, de la ora 19:05*, telespectatorii TVR 2 se întâlnesc cu cel mai simpatic reprezentant al poliţiei: „Comisarul Rex”. Un superb ciobanesc german este sprijin de nădejde şi prieten devotat comisarilor.

 

De-a lungul seriei, care s-a bucurat de un mare succes internaţional, Rex a schimbat mai mulţi parteneri „la serviciu” şi a filmat în mai multe ţări.

Comisarul Rex, serialul poliţist de televiziune austro-italian, a fost creat de Peter Hajek și Peter Moser. Inițial, producţia austriacă a fost difuzată din 1994 până în 2004 pe ORF 1, iar în 2008 a fost readusă pe RAI 1, tot colaborare austro-italiană. În anul următor a fost realizat integral în Italia, cu episoade ocazionale plasate în Austria. RAI 1 a anulat filmările în iunie 2015, după opt sezoane.

Cine au fost actorii de lângă faimosul ciobănesc german?

Richard Moser (Tobias Moretti, 1994–1998). Primul „șef de echipă”, Richard „Richie” Moser este un polițist pasionat care, la începutul primului sezon, trece prin un divorț greu de soția sa Gina, care îi ia toată mobila. Moser încearcă, de asemenea, să renunțe la fumat, pentru a-și îmbunătăți sănătatea.

Moser s-a împrietenit cu Rex de când i-a fost antrenor în poliție, iar bărbatul l-a „adoptat” fără să completeze vreodată documentele oficiale. Spre deosebire de succesorii săi, Moser s-a dovedit a fi atletic, făcând adesea cascadorii acrobatice în timp ce urmărește suspecții. Pe măsură ce viața personală a lui Moser se îmbunătățește, simțul umorului îi revine.

Moser este ucis la datorie de un psihopat evadat, interpretat de celebrul actor german Ulrich Tukur (Das Leben der Anderen). Există o scenă sfâșietoare la spital: după ce medicul confirmă decesul, Rex aduce o jucărie pe care Moser o cumpărase când s-au întâlnit, apoi își pune capul pe pieptul fostului său stăpân.

Alexander Brandtner (Gedeon Burkhard, 1998–2001). Alex Brandtner îl înlocuiește pe Moser ca lider de echipă. După moartea lui Moser, Rex devine deprimat și refuză să mănânce iar Brandtner reușește să-l ajute pe Rex să iasă din depresie. Brandtner se mută în casa pe care Moser și Rex obișnuiau să o împartă, deoarece ciobănescul german nu vrea să plece. Într-o formă fizică de invidiat, Brandtner nu se dă în lături de la scenele periculoase cu urmăriri rapide și scufundări. Living-ul va deveni plin de echipamente de box și fitness. În perioada în care Burkhard a fost în rolul principal, ratingurile au fost în creştere.

Marc Hoffmann (Alexander Pschill, 2002–2004). Înlocuindu-l pe Brandtner ca lider de echipă, Hoffmann este un detectiv dedicat şi foarte inteligent, care a studiat criminalistica sub conducerea lui Graf. Cei doi, colegi acum, încă par să împărtășească o relație profesor-student.

În sezonul 11, Rex se mută la Roma, unde își întâlnește noul partener, inspectorul șef de omucideri, Lorenzo Fabbri (Kaspar Capparoni, 2008–2012). În cel de-al doilea episod al sezonului 14 (intitulat „În mijlocul lupilor”) Fabbri moare în explozia unei mașini în timpul unei capcane pregătite de un șef al mafiei.

Davide Rivera (Ettore Bassi, 2012–2013). Davide Rivera îl înlocuiește pe Lorenzo Fabbri ca lider de echipă în sezonul 14. Rivera devine prieten cu Rex şi apare pentru ultima dată în episodul „Legami di sangue”, ultimul episod din sezonul 15.

Marco Terzani (Francesco Arca, 2013–2015) îl înlocuiește pe Rivera ca lider de echipă în sezonul 16.

Nu ratați, de luni până duminică, de la ora 19:10, „Comisarul Rex”, un serial polițist palpitant și amuzant!

*Programele pot suferi modificări de ultimă oră.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...