Orientări pentru oraşele viitorului, la ”Investiţi în România!”

TVRi | Marţi, 18 Ianuarie 2022
Marți, 18 ianuarie, de la ora 21.00, s-a difuzat pe TVRi o ediție despre finanțările proiectelor din fonduri europene pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor. | VIDEO
IIR 18 IANUARIE 22

Ce investiţii au realizat administraţiile locale cu fonduri europene? Care este impactul acestor proiecte? În ce domenii va merge capitalul din Planul Național de Redresare și Reziliență în următorii ani? Cum se va schimba societatea? Vor reveni românii în ţară sau măcar nu vor mai pleca la muncă în străinătate? Ați aflat marți, 18 ianuarie, de la ora 21.00, la ”Investiți în România!”

Octavian-Dragomir JORA a discutat cu prof. univ. dr. Dumitru MIRON, președintele Senatului Universitar al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, despre rolul infrastructurii educaţionale în dezvoltarea economică, inclusiv ca deschidere către lume, despre finanțarea proiectelor din fonduri europene pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor, precum și despre eficientizarea absorbției banilor comunitari.

Viorel Marian DRAGOMIR, primarul municipiului Brăila, ne-a spus în ce stadiu se află una dintre cele mai importante investiţii din România în acest moment, podul peste Dunăre dintre Brăila şi Tulcea, cum se raportează orașul Brăila la PNRR, cu axele lui, digitală și verde și vorbește despre celelalte programe pe care edilul le are în desfășurare.

Care sunt cele mai importante proiecte de infrastructură, în uz sau în plan, care leagă Aradul de restul României și de Uniunea Europenă și cu ce resurse sunt/vor fi realizate? Cum îi putem aduce pe românii din diaspora acasă, am aflat de la Călin BIBARŢ, primarul Municipiului Arad, care ne-a spus și ce înseamnă să decizi în administraţie, în țara noastră, într-o epocă în care se discută despre transformări majore, în materie de digitalizare și ecologizare, în paralel cu provocările date de prețurile crescute la energie.

Tot în această ediție, am stat de vorbă și cu Cristian Laza, primarul comunei Sînmartin, din județul Bihor, o localitate cu două staţiuni turistice, care ne-a spus cum a reușit să acceseze cele mai multe fonduri europene la nivel local, într-un material semnat de Cristina Leorenț, jurnalist tv.

(w640) IIR 18 IAN

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA sunt:

• prof. univ. dr. DUMITRU MIRON – președinte Senatul Universitar al Academiei de Studii Economice din Bucureşti

• VIOREL MARIAN DRAGOMIR - primar Municipiul Brăila

• CĂLIN BIBARŢ – primar Municipiul Arad

(w640) IIR 18 IAN

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

***

Partenerul emisiunii:

(w100) hotel sigl O investiție făcută de români

https://www.hotelmarivila.ro/ro

https://www.facebook.com/MariVilaHotel

TVR +
Canalul TVR YouTube