loader
Foto

Galerie foto

Oradea, campioană la atragerea fondurilor europene

O ediție despre investiții și povești de succes, scrise pe meleaguri bihorene. Marți, 24 noiembrie, de la ora 21:00, urmăriți ”Investiți în România!”, pe TVR Internațional.

 

Oradea este orașul din România care a realizat în ultimii doisprezece ani investiții de peste jumătate de miliard de euro din bani europeni. Cu ajutorul fondurilor comunitare au fost restaurate clădiri și monumente istorice, realizate pasaje pietonale, poduri, a fost modernizată centura orașului, a fost reabilitat sistemul de termoficare. De asemenea, în oraș a fost construit unul dintre cele mai mari și mai moderne parcuri acvatice din România, pe o suprafață de aproximativ 7 hectare, care a devenit un adevărat magnet pentru cei care vizitează zona.

 

(w882)

 

(w882)

Investiţiile în turism au ieşit în evidenţă în ultima perioadă, iar transformarea oraşului de pe Crişul Repede este vizibilă atât în Piaţa Unirii, centrul istoric și cultural, cât și în alte zone.

 

(w882)

Pe lângă proiectele realizate cu ajutorul fondurilor comunitare, o prioritate pentru autoritățile locale o reprezintă și atragerea investitorilor în parcurile industriale din oraș, unul dintre motoarele economiei orădene.

Cunoscută pentru izvoarele cu apă geotermală, cu proprietăți curative, Băile Felix a devenit, în ultimii ani, cea mai vizitată staţiune balneară din ţară, iar aceasta se datorează în cea mai mare parte investițiilor făcute.

(w882)

Pe lângă apa miraculoasă, peisajele deosebite, aerul curat şi nuferii care se regăsesc aici, mulţi aleg acest loc datorită bazelor de tratament şi spațiilor de cazare, modernizate la standarde internaționale.

(w882)

Invitaţii lui OCTAVIAN JORA sunt:

• MARCEL BOLOŞ, ministrul Fondurilor Europene

• CRISTIAN LAZA, primar Sânmartin, Bihor

• ALINA SILAGHI, director general Agenția de Dezvoltare Locală Oradea

• GEORGE HABER, investitor

• ROXANA SEGNEANU, jurnalist TVR

 

Aşteptăm întrebările, opiniile şi sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

***

MODERATOR Octavian JORA

JURNALIŞTI TV
  • Roxana SEGNEANU
  • Răzvan ONESA

EDITOR COORDONATOR

  • Cristina LEORENŢ

PRODUCĂTOR

  • Raluca AMZĂR

email: investitiinromania@tvr.ro

Pagina de Facebook a emisiunii

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...