loader
Foto

“Opre roma”, despre potențialul turistic al comunităților tradiționale

De la ora 15.00, vineri, 27 martie, emisiunea “Opre roma” de la TVR1 vă prezintă un proiect inedit, care poate valorifica tradițiile din comunitățile de romi.

 

O organizație nonguvernamentală din Craiova și una din Vidin, Bulgaria, au pus la punct un traseu turistic care să includă vizite în comunități tradiționale de romi.

Este vorba despre un proiect transfrontalier care merită toată atenția, pentru că propune o altă abordare de cunoașterea a tradițiilor care sunt pe cale de dispariție.

Puteți urmări, în emisiunea de vineri, 27 martie, reportajele pe care le-am făcut când am fost în vizită la căldărari sau când am cunoscut un lingurar în Muzeul din Drobeta Turnu-Severin, un bătrân rom care face lanțuri, un fierar din Craiova și mai multe grupuri de copii care au dansat demonstrativ, cum ar putea să o facă pentru turiști, pe viitor.

***

Producători: Anamaria Bobe Tecuceanu, Oana Roşca Creţulescu

Coordonator: Boris Velimirovici

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.