Ofertă pentru iubitorii muzicii de toate genurile, în noua grilă TVR 3

TVR.RO | Luni, 14 Septembrie 2020
Spectacolele toamnei, la TVR3! Din 14 din septembrie, TVR 3 aduce o ofertă bogată pentru iubitorii de muzică de toate genurile, precum și noi sezoane ale programelor consacrate.
Music Revolution

Toamna 2020 aduce la TVR 3 cea mai mare diversitate de spectacole: de la operă şi balet la concerte de muzică clasică şi modernă, de la festivaluri de jazz şi blues la spectacole folclorice, de la reprezentaţii de teatru la evenimente artistice speciale. Producţii româneşti sau internaţionale, transmise în direct sau înregistrat, toate acestea sunt pregătite să intre în emisie la TVR 3 din 14 septembrie, alături de noi emisiuni, dar şi de noi ediţii ale programelor tradiţionale.

Prima serie de spectacole vine din Austria, din grădina Palatului Schonbrunn. Concertele tradiţionale susţinute aici în fiecare an sunt acum programate la TVR 3 în fiecare luni şi marţi noaptea, de la ora 23.00. Miercurea, de la aceeaşi oră, este programat concertul Vara magică, iar joia, de la 23.30, este spaţiul rezervat celor mai importante momente de la ultima ediţie a Festivalului de Jazz Ploieşti.

Sâmbăta, de la 22.00, Doru Ionescu vă aşteaptă ca de obicei la Remix, cea mai longevivă emisiune muzicală, iar duminica seara este rezervată Festivalului Internaţional George Enescu: interviurile programate de la 22.00, urmate de cele mai bune concerte - de la ora 23.00.

Rămânem tot în domeniul muzical cu Valentina Băinţan şi cele două noi emisiuni ale sale prin care ne propune să aflăm legăturile subtile şi neaşteptate dintre genurile muzicale şi să-i descoperim pe artiştii din spatele partiturilor: interpreţi, compozitori, dirijori.

Din 19 septembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, la MUSIC (R)EVOLUTION, invitaţii emisiunii ne explică ce au în comun Johann Sebastian Bach și Lady Gaga, Robbie Williams și Serghei Prokofiev, Celine Dion și Serghei Rahmaninov, sau The Beatles și Beethoven.

(w640) Music Revo

Câţiva dintre cei care au răspuns provocării inedite sunt: Zoli Toth, Liana Stanciu, The Mono Jacks, Timpuri Noi, trupa FiRMA, Monica Davidescu, Oana Sârbu, Bere Gratis, dirijorul Tiberiu Soare.

Tot o provocare este şi cel de-al doilea nou program, 10 la 10 care ne aduce o serie de interviuri neconvenţionale în exclusivitate pentru TVR 3, realizate cu artişti și personalități din România și din afara țării. Cum reacţionează şi cum răspund aceştia la întrebările surpriză aflaţi din 19 septembrie, în fiecare sâmbătă de la ora 21.30 şi duminica de la 16.30.

Alături de spectacole şi programe noi, emisiunile tradiţionale ale postului revin şi ele cu noi ediţii: Vizual (cu Marius Constantinescu în fiecare sâmbătă, de la 20.30), Drumul lui Leşe (cu Grigore Leşe în fiecare vineri de la ora 21.00), A doua emigrare (duminica de la ora 13.00), Cântec şi Poveste (de luni până vineri de la ora 20:00 și sâmbătă, de la ora 19.00).

Ca şi până acum, TVR 3 le oferă telespectatorilor filme artistice în fiecare sâmbătă de la ora 23.00 şi spectacole de teatru în fiecare duminică de la ora 20.00.

(w640) Music Revo

Foto credit: Dan Constantinescu

TVR +
Canalul TVR YouTube