Observatori la Parlamentul European: modificarea tratatelor europene

TVR.RO | Joi, 12 Mai 2022
Vineri, 13 mai, ora 13.00, pe canalul oficial de YouTube al TVR, a fost transmisă dezbaterea privind modificarea tratatelor europene, ca urmare a propunerilor colectate de la cetățeni prin conferințele pentru viitorul Europei.

Invitatul emisiunii „Observatori la Parlamentul European – Europe of Tomorrow” din data de 13 mai, ora 13.00, a fost senatorul Radu Mihail, delegat să  reprezinte Senatul României la Conferința privind Viitorul Europei, care se desfășoară pe o perioadă de un an de zile, din mai 2021 - până în mai 2022.

Conferința își propune regândirea proiectului european prin implicarea directă a cetățenilor. În cadrul acesteia, Radu Mihail promovează vocea cetățenilor europeni mobili care trăiesc și lucrează în afara țării și care pot contribui în mod semnificativ la dezbaterea privitoare la Viitorului Europei. Totodată, Radu Mihail face parte din grupul de lucru „O economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă”.

Alături de Radu Mihail, au fost prezenți în emisiune prof. univ. dr. Răzvan Bologa, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE  și Șerban-Dumitru Suciu, student FCRP – SNSPA.

Moderatorul Radu Rădulescu le-a propus celor trei invitați o dezbatere pe tema modificării tratatelor europene. Cele 13 state membre susțin că „nu exclud nicio opțiune în acest stadiu”, dar vor să studieze mai întâi propunerile de reformă prezentate liderilor UE după dialogul cetățenesc.
(w640)
***
Moderator: Radu Rădulescu
Regizor artistic: Sebastian Chelu
Producător: Ion Stavre
***
Europa Viitorului este o premieră pentru televiziunea publică: este prima dezbatere online difuzată simultan pe mai multe platforme digitale. Ne puteți găsi pe canalul Youtube al TVR, pe pagina de Facebook a canalului TVR1 și pe Instagram.

Până la finalul lunii iunie 2022, în fiecare zi de vineri, de la ora 13:00, moderatorul TVR şi invitaţii săi vor urmări şi discuta seria de Conferinţe ale Parlamentului European dedicate viitorului UE. Emisiunea va fi difuzată în direct, din Studioul 4 al TVR, pentru a permite astfel interactivitatea, reacțiile privitorilor. La fiecare ediție, moderatorul va avea în platou un invitat, europarlamentar sau membru al board-ului Conferinţei PE pentru Viitorul Europei, plus alți trei invitați, studenți sau profesori din România şi UE, care se vor alătura dezbaterii prin intermediul platformei Skype. Seria Conferinţele PE va avea opt teme principale, printre care: justiție, drepturile omului, mediu sau digitalizarea UE, fiecare urmând a fi analizată la „Observatori la Parlamentul European”. Cele mai importante idei din cadrul emisiunii se pot constitui în propuneri pentru Viitorul Europei şi vor fi decupate şi postate pe platforma Conferinţele PE.


 

TVR +
Canalul TVR YouTube