loader
Foto

Galerie foto

O tânără de 20 de ani, pasionată de vechile instrumente muzicale româneşti

Pe ea şi pe ceilalţi patru concurenţi dornici să se afirme pe scena muzicii populare i-am cunoscut duminică, 18 noiembrie, la a şasea ediţie„ Vedeta Populară” .

 

La Vedeta populară de la TVR 1 vedem o altă Românie, diferită de cea întâlnită la știrile de după-amiază sau în paginile ziarelor de cancan. La Vedeta populară, oameni frumoși, îmbrăcați în haine tradiționale de o frumusețe ireală vin să ne încânte în fiecare duminică seară. Oameni care respectă obiceiuri străvechi, care cântă atunci când sunt triști, dar și atunci când sunt fericiți. Este o parte valoroasă din România. Iuliana Tudor ne invită să o descoperim la TVR 1 în timp ce se căută următoarea Vedetă populară. A şasea. În ediţia cu numărul 6. Vedeta populară, programată de TVR 1 duminică, 18 noiembrie, de la ora 21.00.

(w500)

Şi în această seară avem cinci concurenți talentați care își vor disputa pe parcursul celor trei probe un loc în semifinală. O bistriţeancă, în vârstă de 24 de ani, care moşteneşte vocea de la bunicul ei; o tânără de 20 de ani, din Bucureşti, care vrea să învețe să cânte la instrumente vechi românești de care mulţi nici nu am auzit; un braşovean, de numai 19 ani, care studiază ca tenor și, în paralel, ca pianist; o tânără de numai 18 ani, care reprezintă zona Gorjului, deși s-a născut la București şi căreia bunicii i-au ţinut loc de părinţi şi un botăşănean în vârstă de 31 ani, care este funcţionar administrativ la o firmă tot în capitală se întrec pentru al şaselea loc în semifinala concursului dedicat talentelor din muzica populară românească. Ediţia cu numărul 6 Vedeta populară este la TVR 1 duminică, de la ora 21.00.

(w882)

Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea „Vedetă populară”: să aibă voce şi o prezenţă care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. La finalul primei probe, juriul va elimina unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.

Şi în acest sezon juriul va fi format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart continuă să fie alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Traficul de persoane, în discuție la ”Avocatul dumneavoastră”

Luni, 18 martie, de la ora 21:00, Angela Avram v-a dat întâlnire cu ”Avocatul dumneavoastră”, la TVR Internațional.

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR2!

Muzicieni îndrăgiţi, şlagăre de neuitat, efecte speciale, momente unice, emoţii, umor şi bucurie. Toate, în cel mai recent spectacol grandios ...

Alex Ștefănescu, la „Istoria literaturii române contemporane”: Lecția cea mai importantă pe care ne-o oferă H.R. Patapievici este că nici o idee nu trebuie preluată fără a o regândi pe cont propriu

Între 18 și 24 martie, la „Istoria literaturii române contemporane”, telespectatorii TVR Cultural pot afla mai multe despre operele semnate de ...