loader
Foto

Galerie foto

O seară alături de Charlot la Telecinematecă

Miercuri, 23 octombrie, de la ora 21:00, Telecinemateca va difuza o colecţie de scurtmetraje semnate de inegalabilul Charlie Chaplin.

 

În 2019 s-au împlinit 130 de ani de la naşterea lui Charlie Chaplin. În amintirea celebrului actor și regizor englez care a adus pe marele ecran personajul Charlot, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să vizioneze la Telecinematecă cinci dintre cele mai reuşite şi apreciate scurtmetraje de la începutul carierei sale.

(oar_w460)

1. Charlot în „Carmen” (BURLESQUE ON CARMEN-1915, comedie) o parodie după opera lui Georges Bizet, „Carmen”, în care seducătoarea ţigancă vrăjeşte un ofiţer pe nume Don Jose.

2. Charlot boxer (THE CHAMPION-1915, comedie). Charlot îşi încearcă norocul în ringul de box şi, spre uimirea antrenorului, câştigă toate meciurile cu ajutorul unei potcoave norocoase pe care şi-o ţine în mănuşă.

(oar_w460)

3. Charlot croitor (THE COUNT-1916, comedie). Angajat ca ucenic la un croitor, Charlot se trezeşte implicat fără voie în mascarada pusă la cale de patronul său, care pozează drept conte.

4. Viaţă de câine (A DOG'S LIFE-1918, comedie). În timp ce hoinăreşte fără slujbă şi fără adăpost, Charlot găseşte un căţel simpatic care-i devine cel mai bun prieten şi partener de aventuri.

(oar_w460)

5. Emigrantul (THE IMMIGRANT-1917, comedie). Pe vaporul care-l poartă spre America, un tânăr emigrant sărac este acuzat pe nedrept de furt, dar reuşeşte, în cele din urmă, să pună piciorul pe "tărâmul făgăduinţei" şi să-şi găsească şi o drăgălaşă soţie.

Considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri de cinema ale secolului XX, Charlie Chaplin a scris și şi-a regizat propriile filme. Cineastul nu a vorbit despre tehnicile lui, susținând că asta ar fi ca și cum un magician și-ar dezvălui propriile iluzii, dar se ştie că Charlie Chaplin filma înainte de finalizarea scenariului și, alături de echipa sa, dezvolta ideile pe parcurs și avea grijă de acțiune și glume. De asemenea, era un regizor extrem de precis și le arăta actorilor exact cum voia el ca aceștia să joace. Era în stare să filmeze o scenă de foarte multe ori până ieșea așa cum își dorea.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...