loader
Foto

O poveste cu cântec din diaspora: Vox Maris Band din Chicago

Doru Ionescu v-a invitat să urmăriți un reportaj dedicat Vox Maris Band din Chicago. Duminică, 16 mai, de ora 14.30, pe TVR Internațional,    

 

Grupul românesc Vox Maris din Chicago face de aproape un deceniu deliciul melomanilor români de peste ocean, în particular la evenimentele organizate de diaspora română din zonă.

(w882)

Producțiile din ultimii ani sunt de nivelul realizărilor pop-rock din țară, după cum se va vedea în parada videoclipurilor selectate în reportaj, iar CD-urile „Călători prin vise” și „Pâine și sare” au déjà câțiva ani, de unde și interviul cu membrii grupului, în avanpremiera lansării unui nou album discografic.

(w882)

Membri Vox Maris Band 2021: Dan Păduraru (Galați) – voce & chitară, Adrian Nechiti (Reghin) – chitară, Dan Rizo (Deva) – tobe, Andrei Diaconu (Iași) – chitară bass. De precizat și faptul că o parte dintre melodii au texte scrise de poeta Alina Celia Cumpan (Caraș Severin), de asemenea rezidentă în Chicago. Una dintre piese - „Manifest” – a fost scrisă imediat după ce membrii trupei participaseră la o demonstrație locală care susținea democrația și statul de drept din România.

(w882)

(w882)

(w882)

De altfel, așa cum se întâmplă în atâtea cazuri peste granițe, formația pare să fi reinventat sentimentul de patriotism. Dacă unele compoziții au filon etno, altele tratează subiecte istorice românești, de fiecare dată videoclipurile atașate dovedindu-se la nivelul celor din țară ale artiștilor consacrați (un singur exemplu aici: „Sarmisegetusa”).

(w882)

„Urăm românilor de pretutindeni putere și curaj, să treacă cu bine de pandemie, să aibă curaj să caute adevărul și să îl accepte. Sperăm să venim și acasă, să cântăm pe scenele românești, acesta este visul nostru. Noi și aici cântăm în limba română, cine ar fi crezut când am emigrat că vom avea timp de așa ceva? Dar după ce ne-am aclimatizat, Dumnezeu ne-a adus împreună și am putut să îi bucurăm și pe alții cu cântecele noastre.”

Credite foto: facebook

Realizator Doru Ionescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...