Iubirile secolului XIX, într-un film de Ettore Scola

TVR.RO | Luni, 21 Octombrie 2019
Duminică, 27 octombrie, de la ora 23.00, la TVR 3 și online exclusiv pe TVR+, v-am invitat la film: o coproducție franco-italiană din 1981, nominalizată la Palme d'Or.
Pasiune

Patima iubirii, de Ettore Scola, îi are în distribuție pe Bernard Giraudeau, Valeria d'Obici, Laura Antonelli și Jean-Louis Trintignant.

(w640) Pasiune

Drama se petrece în anul 1862. Căpitanul Giorgio, ajuns cu detaşamentul într-un oraş din Piemont, o întâlneşte pe Clara, femeie căsătorită şi mamă a unui copil. Cei doi se îndrăgostesc.

(w640) Pasiune

După un timp, Giorgio este mutat într-o altă unitate militară. Aici o cunoaşte pe Fosca, nepoata comandantului, o femeie neatrăgătoare, dar deosebit de sensibilă şi cultivată. Fosca se îndrăgosteşte de căpitan, conștientă că nu poate aștepta de la el s-o iubească. Patima îi va întuneca femeii rațiunea...

(w640) Pasiune

În rolul doctorului, îl puteți vedea pe Jean-Louis Trintignant, aici la vârsta de 50 de ani și la 15 ani de la rolul din "Un bărbat și o femeie", film a cărui "continuare" a fost realizată de Claude Lelouch în 2019, cu titlul "Les plus belles années d'une vie" (Cei mai frumoși ani din viață).

(w640) JLT

Jean-Louis Trintignant în "Les plus belles années d'une vie"

Filmul regizat de Ettore Scola (1931-2016) a fost distins cu trei premii David di Donatello și a fost nominalizat, în 1981, la Cannes, la Palme d'Or.

Foto: imdb.com

***

Mai multe informații despre programul filmelor la TVR 3 puteți găsi aici.

TVR +
Canalul TVR YouTube