Noaptea albă a filmului românesc a continuat la TVR 3 cu integrala Tudor Giurgiu

TVR.RO | Duminică, 26 Iunie 2022
În noaptea de 25/26 iunie, la TVR 3 ați putut petrece o nouă Noapte Albă a Filmului Românesc.
Documente disponibile pentru descarcare:

·     În premiera pe free tv, telespectatorii au putut urmări filmul „Parking”

·     Maratonul a fost programat sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 22.00

Ultimul weekend din luna iunie a adus o nouă „Noapte albă a filmului românesc” la TVR 3. Sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 22.00, telespectatorii au fost invitaţi să urmărească un maraton cinematografic semnat de regizorul Tudor Giurgiu, care a cuprins o premieră – filmul „Parking”, dar şi o serie de scurt şi lung metraje, apreciate în ţară şi străinătate – „Superman, Spiderman sau Batman“, „Despre oameni şi melci”, „Popcorn story“, „Legături bolnăvicioase”, „De ce eu?”.

Seara a început cu un interviu cu Tudor Giurgiu, care a vorbit despre proiectele sale din lumea cinemaului – Festivalurile de Film Tiff şi Gopo, precum şi despre dorinţa sa de a dedica mai mult timp regiei de film.

Telespectatorii au putut urmări scurtmetrajul „Superman, Spiderman sau Batman“ – o poveste impresionantă a micuţului Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

În premieră pentru televiziune, TVR a difuzat, de la 22:40 filmul „Parking” – cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu, cu actorul Mihai Smarandache în rolul lui Adrian, un emigrant român care lucrează ca paznic într-un parc auto din Cordoba. Întâlnirea cu Maria, în noaptea de Sânziene, pare predestinată. Pasiunea dintre ei nu ţine cont de nimeni, iar încercările prin care trec împreună nu fac decât să le testeze dragostea.

(w640)

Noaptea albă a continuat cu filmele „Despre oameni şi melci”, „Popcorn story“, „Legături bolnăvicioase” şi „De ce eu?”.

Prezentat în premieră mondială absolută  în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Panorama (2006), „Legături bolnăvicioase” tratează un subiect incitant, o poveste de dragoste neobişnuită situată în lumea unor tineri 'debusolaţi', care traiesc sentimente contradictorii. Ei încep să exploreze misterele dragostei şi învaţă să suporte rănile provocate de iubire.

Maratonul cinematografic s-a încheiat cu un film inspirat din fapte reale. „De ce eu?” spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie.

Programul detaliat al „Nopţii albe a filmului românesc”, de la TVR 3, de sâmbătă, 25 iunie, îl găsiţi în documentul anexat.

Parteneri:  LITERNET


Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol

TVR +
Canalul TVR YouTube